Evaluarea - mai grea decât teza cu subiect unic

Evaluarea - mai grea decât teza cu subiect unic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Modelele subiectelor la matematică publicate pe http://subiecte2010.edu.ro/ nu aduc prea multe noutăţi la structura lor, faţă de cele date anul trecut la tezele cu subiect unic. Diferenţa e faptul că sunt ceva mai dificile decât au fost elevii obişnuiţi până acum.

„Trebuie să ţinem cont că sunt doar nişte modele şi, mai mult ca sigur, subiectele pe care le vor primi elevii la examen nu vor fi aşa de grele. În rest, elevii nu trebuie să-şi facă probleme, pentru că sunt aceleaşi tipuri de itemi ca şi anul trecut”, ne spune inspectoarea general-adjunctă, Laura Marin (FOTO), profesoară de matematică.

Acelaşi lucru ni l-a comunicat şi profesorul de matematică de la CNVA, Romeo Zamfir:

„Structura seamănă foarte mult cu cea de anul trecut, dar sunt ceva mai grele. Dacă se va păstra gradul de dificultate se vor lua destul de greu note peste 9 sau chiar 8”.

„Dar acest lucru este totuşi benefic, pentru că ar ridica un nivelul cerinţelor care au devenit cu timpul din ce în ce mai uşoare”.

„E posibil ca gradul de dificultate ridicat să nu se păstreze şi la evaluarea propriu-zisă. S-a întâmplat într-un an când subiectele de la simulare au fost mai dificile decât cele date la examen”.

Citit 898 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.