Înscrierile pentru seral şi frecvenţă redusă încep joi

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Săptămâna aceasta, între 23 şi 25 iulie, are loc înscrierea la liceu, pentru locurile de la seral şi frecvenţă redusă.

Candidaţii din seriile anterioare care împlinesc vârsta de 18 ani până la data de 13 septembrie 2009 inclusiv îşi pot depune dosarele la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, din Str. Portului. Repartizarea lor are loc între 27 - 29 iulie.

Din dosarul de înscriere nu trebuie să lipsească cererea de înscriere, certificatul de naştere şi cartea de identitate (dacă este cazul), în copie legalizată, foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale) şi fişa medicală.

În prima etapă, sunt repartizaţi candidaţii care au promovat testele naţionale sau examenul de capacitate, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi a opţiunilor.

În a doua etapă, sunt repartizaţi candidaţii care nu au promovat testele naţionale sau examenul de capacitate, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor V- VIII.

Unde sunt locuri?

La seral, elevii vor putea ocupa locuri la clasele cu profil Tehnic (4): la Grupul Şcolar „Metalurgic” - Tehnician electrotehnist, la Colegiul Tehnic „Traian” - Tehnician mecanic întreţinere şi reparaţii şi alte două clase la Grupul Şcolar „Anghel Saligny” - Tehnician construcţii şi lucrări publice.

La profilul Servicii sunt locuri la trei clase: una la Colegiul Economic „V. Madgearu” - Tehnician în activităţi economice, la Grupul Şcolar „Ovid Caledoniu” Tecuci - Organizator banqueting (turism şi alimentaţie publică) şi la Şcoala de Arte şi Meserii „S. Mehedinţi” Galaţi - Coafor stilist.

Alte două clase sunt disponibile la profilul Resurse naturale şi protecţia mediului: la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” - Tehnician în prelucrarea produselor de origine animală şi la Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „D. Moţoc” - Tehnician analize produse alimentare.

La frecvenţă redusă s-au aprobat doar două clase, la Grupul Şcolar Industrial Metalurgic şi la Grupul  Şcolar  „Sf. Maria” Galaţi. Ambele sunt pentru profilul real - Ştiinţele naturii.

În acest an, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a absolvenţilor gălăţeni de la seral şi de la frecvenţă redusă a fost de 45 la sută, respectiv de 35 la sută.

Citit 2280 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.