Alergând şi donând, salvaţi vieţi | Copiii cu afecţiuni oncologice au nevoie de un spital

Alergând şi donând, salvaţi vieţi | Copiii cu afecţiuni oncologice au nevoie de un spital
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Din suma necesară înfiinţării unui spital al copiilor care suferă de afecţiuni oncologice, Asociaţia „1 leu”, iniţiatoarea proiectului „Alergăm pentru Spitalul Copiilor”, a strâns, până în acest moment, 425.661,35 lei, în condiţiile în care cheltuielile se ridică la 80.000.000 de lei. Anul trecut, mai multe organizaţii din ţară, printre care şi una de la Galaţi, s-au alăturat acestui demers, pentru a contribui la colectarea fondurilor. Mai exact, aproape lunar, mai puţin în perioada rece a anului, au fost organizate crosuri în scop caritabil, unde participanţii au alergat şi au donat minimum un leu. Astăzi, la Galaţi, va fi organizat un nou eveniment sportiv-caritabil, la ora 8,00, în zona Spicul, lângă „Fata pe valuri” ("Nespălata").

„Ne-am propus să construim primul centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din România. Şi pentru asta avem nevoie de 80.000.000 de lei. Pare mult, la prima vedere, dar ar însemna ca fiecare roman care trăieşte în această ţară să doneze un leu o dată la nouă luni sau patru lei în total, pentru că noi vrem să strângem aceşti bani în trei ani”, transmit membrii Asociaţiei „1 leu”.

Spitalul care urmează să se deschidă la Bucureşti va fi deţinut şi operat de o fundaţie.

„Ne dorim să construim acest centru fără a solicita sau primi vreun ban de la statul român. Adică, doar din donaţii şi sponsorizări oferite de persoane fizice şi juridice private, române sau străine, fonduri europene sau de alt gen. Dar nu bani publici romaneşti. Ne dorim ca acest spital să fie construit de noi toţi, pentru copiii noştri”, mai spun membrii asociaţiei.

În urma crosurilor caritabile organizate la Galaţi s-au colectat aproximativ 14.000 de lei. Mai multe detalii despre proiect pot fi consultate pe site-ul www.1leu.org.

Citit 1569 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2016 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.