Sunt studioşi, dar nu au ghiozdane | Ajută un copil să meargă la şcoală!

Sunt studioşi, dar nu au ghiozdane | Ajută un copil să meargă la şcoală!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

125 de copii din familii gălăţene fără mari posibilităţi financiare au şansă să meargă la şcoală fericiţi.  Pentru al treilea an consecutiv, Asociaţia pentru Cetăţenie Culturală - ARCA desfăşoară campania "Pregătim ghiozdanul. Ajută un copil să meargă la şcoală!". Membrii organizaţiei îşi propun să-i sprijine pe copiii din familiile defavorizate să-şi pregătească ghiozdanul pentru noul an şcolar. Demersul contribuie, totodată, la combaterea abandonului şcolar, provocat, de cele mai multe ori, de o situaţie financiară precară.

"Când vă hotărâţi să pregătiţi ghiozdanul copilului dumneavoastră, vă rugăm să cumpăraţi un pix, un creion sau un caiet în plus, pentru un copil care îşi doreşte să meargă la şcoală, dar nu are ghiozdan sau ce să pună în el. Noi îl vom echipa şi i-l vom dărui cu drag. Până acum, am făcut rost de 27 de ghiozdane echipate, pe care le vom dona copiilor din Galaţi şi Tecuci. Ne-au fost alături cadrele didactice, în mod special. Ele ne-au comunicat ce copii au nevoie de această susţinere. Este vorba despre elevi fără posibilităţi financiare, dar cu rezultate bune la învăţătură, pe care vrem să-i ajutăm să-şi continue studiile”, ne-a transmis Dana Hâncu, preşedinte la ARCA.

Beneficiarii ghiozdanelor vor fi copii până în clasa a VIII-a. Membrii ARCA îi îndeamnă pe gălăţeni să doneze, până pe 20 septembrie, rechizite şcolare, ghiozdane echipate sau dezechipate pentru micuţii care vor să meargă la şcoală. Acestea pot fi aduse Clubul Ridestra, strada Cezar (vizavi de DSVSA), între orele 9,00-13,00. Numărul de telefon la care poate fi contactată asociaţia pentru donaţii este 0757.899.057.

Citit 2006 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2016 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.