Pentru persoanele sinitrate din judeţ | Pod de speranţă şi solidaritate creştină

Pentru persoanele sinitrate din judeţ | Pod de speranţă şi solidaritate creştină
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Revărsările de ape rezultate în urma ploilor abundente din ultimele zile au afectat grav mai multe localităţi din centrul judeţului Galaţi, aferente protopopiatului Covurlui. Conform informaţiilor primite de la preoţii parohi, pagubele cel mai mari sunt în localităţile Slobozia Conachi (300 de case afectate, 450 de persoane evacuate), Pechea (200 de case afectate, 250 de persoane evacuate) şi Cuza Vodă (140 de locuinţe afectate, 400 de persoane evacuate).
Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Sectorul social-misionar, s-a mobilizat şi de această dată, derulând acţiuni de ajutorare a victimelor. Până în momentul de faţă, s-au deluat deja câteva acţiuni umanitare. Astfel, preoţii din parohiile Slobozia Conachi şi Pechea au fost alături de persoanele sinistrate din primul moment, oferindu-le, în seara zilei de 12 octombrie, o masă caldă, iar a doua zi dimineaţă micul dejun. Acţiuni similare vor avea loc şi în zilele următoare, prin implicarea tuturor preoţilor şi bunilor credincioşi din parohiile învecinate.
Joi, 13 octombrie, Chiriarhul locului, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, a mers în mijlocul familiilor sinistrate de la Pechea, Slobozia Conachi şi Cuza Vodă, pentru a le încuraja în suferinţele lor. Totodată, le-a oferit alimente, obiecte de primă necesitate şi a organizat masa de prânz atât pentru persoanele afectate de revărsările apelor, cât şi pentru jandarmii, militarii şi pompierii aflaţi la faţa locului.
De asemenea, în regim de urgenţă, Permanenţa Consiliului Eparhial a aprobat suma de 50.000 lei pentru procurarea de apă, alimente, medicamente şi obiecte igienico-sanitare.
"Preoţii noştri sunt de ieri la datorie, încurajând, rugându-se şi mobilizând pe cei care pot, doresc şi ştiu că un pod de fapte bune peste ape este faptă binecuvântată de Dumnezeu, încurajare pentru cei încercaţi şi întărire a noastră ca oameni, în credinţa că Dumnezeu a aşezat în noi nebănuite puteri şi resurse spirituale şi de dărnicie materială prin care îi vom recupera şi reaşeza într-o viaţă normală, firească, pe semenii noştri atât de greu încercaţi în aceste zile! (...)”, a arătat Înalt Prea Sfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.
Tot cu binecuvântarea ÎPS Părinte Casian, a fost făcut un apel la solidaritate frăţească în vederea desfăşurării unor colecte în bani, alimente neperisabile şi articole de îmbrăcăminte în toate parohiile din eparhie, începând cu ziua de 14 octombrie.
Arhiepiscopia Dunării de Jos adresează mulţumiri tuturor celor care s-au implicat deja şi se vor implica în acţiuni de solidaritate creştină şi dragoste frăţească pentru a susţine, după putere, lucrarea filantropică îndreptată către persoanele sinistrate din judeţul Galaţi.

Citit 2662 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2016 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.