Au început înscrierile la LOTERIA VIZELOR pentru SUA
Foto: Sursa foto: Internet

Au început înscrierile la LOTERIA VIZELOR pentru SUA
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)


Au început înscrierile la Loteria vizelor pentru SUA, iar perioada de înscrieri ţine până pe 7 noiembrie. Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a anunţat public care sunt condiţiile în care cetăţenii români pot aplica în Programul Diversity Visa.

Înregistrarea electronică în program a început marţi, 4 octombrie, ora 19,00 (ora României) şi va rămâne disponibilă până luni, 7 noiembrie, ora 19,00 (ora României). Pentru a participa la programul din acest an, trebuie să accesezi pagina de internet a Departamentului de Stat, www.dvlottery.state.gov, în cursul perioadei de înregistrare. Acolo poţi găsi formularul de participare (E-DV) şi informaţiile complete pentru a trimite cererea de înregistrare.

Nu se percepe nicio taxă pentru a participa, se precizează în comunicatul Ambasadei SUA.

Departamentul de Stat acceptă cereri de înregistrare numai pe pagina de internet.

Indiferent că o persoană trimite o cerere de participare direct sau printr-un avocat, prieten, sau rudă, se poate trimite o singură cerere de participare în numele fiecărei persoane.

Este foarte important ca participanţii la program să îşi tipărească pagina de confirmare generată online şi să o păstreze până pe 30 septembrie 2018.

Numărul unic de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi de a obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu, dacă cererea fost selecţionată.

Participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le păstreze pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare.

În comunicat, se atrage atenţia asupra unei noi cerinţe, de a trimite o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, fără ochelari. Cererile de participare însoţite de fotografii care au mai fost trimise în programele anterioare vor fi descalificate.

Începând cu data de 2 mai 2017, participanţii la programul DV-2018 îşi vor putea folosi numărul de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check, la adresa de internet www.dvlottery.state.gov, dacă cererea lor a fost selecţionată. Pe pagina Entrant Status Check, participanţii selecţionaţi vor fi informaţi despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei şi membrii de familie eligibili.

Departamentul de Stat nu foloseşte poşta electronică (e-mail) pentru a îi înştiinţa pe participanţi că au fost selecţionaţi pentru programul Diversity Visa. Informaţia este disponibilă numai pe Entrant Status Check.

Informaţii complete despre programul Diversity Visa pot fi aflate accesând adresa de internet https://travel.state.gov/content/visas/en/general/fraud.html        

Citit 1942 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2016 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.