Bobocii se numără vara

Bobocii se numără vara
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O admitere mai bună ca anul trecut, la Universitatea „Dunărea de Jos” *

Prima sesiune de admitere la „Dunărea de Jos” s-a dovedit a fi un real succes pentru conducerea instituţiei. Universitatea de stat din Galaţi a reuşit să acopere aproape toate locurile la buget, dar şi o mare parte a locurilor cu taxă.

Astfel, au mai rămas pentru sesiunea din toamnă 124 de locuri, dintre care 5 pentru romi, în condiţiile în care după sesiunea similară de anul trecut mai rămăseseră 373 de locuri, dintre care patru pentru romi. Asta înseamnă că au mai rămas de trei ori mai puţine locuri pentru toamnă.

Şi la locurile cu taxă situaţia este la fel de bună. Dacă anul trecut mai rămăseseră libere 1141 de locuri, anul acesta mai sunt pentru sesiunea septembrie doar 778 de locuri. Veştile nu sunt, aşadar foarte bune pentru cei care nu au luat bacalaureatul din prima sesiune, ei trebuind să aleagă dintre puţinele facultăţi care mai au locuri la buget  sau să îşi plătească studiile.

Singura facultate care şi-a ocupat toate locurile scoase la concurs, atât cele la buget, cât şi cele la taxă este Facultatea de Medicină. În toamnă se va concura totuşi aici pentru cele două locuri speciale pentru romi.

Locuri la buget vor mai scoate la concurs facultăţile de Istorie, Filozofie şi Teologie (7), Metalurgie şi Ştiinţa Meterialelor (36), Mecanică (45), Nave (6), Arte (4), Inginerie Electrică şi Electronică (21). În afară de Medicină, toate celelalte facultăţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” vor avea locuri la taxă.

Citit 605 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.