KIWANIS, alături de copiii sinistraţi | Daruri pentru Slobozia Conachi

KIWANIS, alături de copiii sinistraţi | Daruri pentru Slobozia Conachi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poţi să citeşti în ziar, poţi să priveşti la televizor, însă nimic nu se compară cu o deplasare în zona afectată de furia apelor, când întâlneşti chipurile oamenilor care au pierdut agoniseala de o viaţă, care dorm aproape sub cerul liber împreună cu copiii lor, care adună nămolul din curte şi vitele fugite prin vecini.

Am trecut prin această experienţă încă de acum trei ani, când am ajutat, pentru început, copiii din Costache Negri şi familiilor acestora, cumpărând frigidere, maşini de spălat şi alte aparate electrocasnice.

Nu am putut rămâne nici de data aceasta indiferenţi şi am cerut de la Şcoala din Slobozia Conachi o listă cu copiii care trebuie ajutaţi cu îmbrăcăminte. Am primit astfel lista cu cei 24 de copii cu vârste cuprinse între trei şi 14 ani, după care am început să adunăm hăinuţe de la membrele Kiwanis, de la prieteni, rude şi cunoştinţe. Bunurile au fost sortate şi aşezate în cutii cu destinaţie precisă, iar acolo unde cutia nu era suficient de plină am contribuit cu bani pentru cumpărarea de hăinuţe noi de iarnă.

Sâmbătă, 29 octombrie, prin bunăvoinţa doamnei Angela Seserman, ne-am deplasat la Slobozia Conachi, pentru că nu există bucurie mai mare decât să cunoşti direct copilul căruia vrei să-i dăruieşti ceva. La şcoală ne aşteptau copiii, părinţii şi profesorii. I-am servit pe copii cu bomboane de ciocolată, după care fiecare şi-a luat cutia. Am fost plăcut surprinşi de faptul că şi alţii contribuiseră înaintea noastră la bucuria copiilor, aceştia fiind îmbrăcaţi deja cu haine curate. Entuziasmul lor ne-au mers la suflet, motiv pentru care vom continua cu aceeaşi dragoste să dăruim acolo unde este nevoie.

Mulţumim clubului prieten Kiwanis din Vaslui, care a contribuit, de asemenea, cu colete cu haine pentru copiii din judeţul Galaţi.

Citit 1162 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2016 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.