BENEFICIILE călătoriilor fără companie

BENEFICIILE călătoriilor fără companie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

A pleca în călătorii de unul singur poate părea uşor ciudat, dar această formă de a vedea lumea are beneficiile ei şi îi poate schimba călătorului modul în care priveşte viaţa.

Mulţi oameni ar vrea să călătorească, dar nu îşi doresc să meargă singuri, aşa că renunţă de tot la acest gând. 

A călători fără companie te face să ieşi din zona ta de confort, iar societatea, în general, nu lasă oamenilor spaţiul necesar să facă ceva pe cont propriu. Aşadar, aceştia rămân în case în loc să accepte această provocare socială, emoţională şi fizică. Alicia P. George, care scrie pentru „Huffington Post“ şi care a călătorit singură sau însoţită, expune diferenţe şi beneficiile dintre cele două tipuri de activităţi şi oferă sfaturi preţioase în acest sens.

Ai control asupra călătoriei şi asupra lucrurilor pe care vrei să le faci

În acest mod poţi să dai curs pasiunilor tale. Dacă eşti pasionat de obiecte de ceramică din secolul al XVI-lea şi trebuie să faci o călătorie lungă cu autobuzul până la muzeu, atunci mergi! Dacă ceva te atrage foarte mult, poţi să îţi rezervi tot timpul pentru ceea ce vrei tu. Astfel, nu trebuie să negociezi ceea ce vrei să vezi, cât de mult timp să aloci fiecărei activităţi, unde să mănânci sau cu ce mijloc de transport să foloseşti. Călătoritul implică multe decizii, cu cât mai puţini oameni, cu atât mai mici bătăile de cap.

Foloseşti timpul liber cum vrei tu

„Unul dintre visele mele implica vizitarea Italiei timp de trei săptămâni, doar cu un rucsac în spate. Tocmai ce îmi dădusem demisia de un loc de muncă pentru că nu mă înţelegeam cu şeful meu. Dintr-o dată, eram liberă! Aveam ceva economii, dar nu aveam cu cine să plec în această excursie. Asta nu m-a oprit. Dacă mă tot gândeam la asta, cred că nu m-aş fi urcat în avion şi nu m-aş fi dus în Italia nici până în ziua de azi“, arată Alicia P. George.

E mult mai uşor să cunoşti oameni când eşti singur

O să rămâi surprins de cât de mulţi călători solitari se găsesc în jurul lumii. Iar reţelele sociale fac ca întâlnirile de grup să fie mai sigure. Atunci când eşti singur oamenii vin lângă tine şi încep să îţi vorbească. „Atunci când am luat un vapor din Japonia către China am întâlnit un grup de trei călători cu care m-am împrietenit şi cu care am avut aventuri amuzante“, mai  explică Alicia P. George.

Dacă vrei să călătoreşti alege o destinaţie sigură, trebuie să ştii unde e ambasada ţării tale, dar şi să le spui unor oameni apropiaţi ţie unde eşti şi dacă eşti în siguranţă. Evită să postezi poze pe reţelele sociale, te pot scoate din starea călătoriei. „Aminteşte-ţi, a te pierde de unul singur este cea mai bună cale pentru a te regăsi. Aşa că, lasă-te pierdut“, sfătuieşte Alicia P. George. 

Citit 2124 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016 22:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.