Cum vă PROTEJAȚI instalaţia de apă rece, dacă lipsiţi mai mult de acasă. MĂSURI pentru a NU vă INUNDA

Cum vă PROTEJAȚI instalaţia de apă rece, dacă lipsiţi mai mult de acasă. MĂSURI pentru a NU vă INUNDA
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Gălăţenii care sunt nevoiţi să lipsească o perioadă mai îndelungată de acasă şi vor să stea fără griji că s-ar putea confrunta cu inundaţii în lipsă, din cauză că vreo ţeavă ar putea ceda, sunt sfătuiţi de către Apă Canal să golească conductele interioare de apă.

"Iată cum se evacuează corect apa: închideţi robinetul de linie aflat după contorul de branşament (este vorba de robinetul situat între contor şi conducta din interiorul imobilului). Deschideţi, în acelaşi timp, toţi consumatorii de apă (robinetele) de pe instalaţia interioară pentru ca apa aflată pe conducte să se scurgă. Deschideţi robinetul de golire aflat după robinetul de linie (adică între robinetul de linie şi instalaţia interioară de apă) până când nu mai curge apă, apoi închideţi-l la loc. Odată terminată golirea apei de pe conductele interioare, închideţi toate robinetele instalaţiei interioare, pentru a evita o inundare accidentală atunci când veţi reveni acasă şi veţi deschide robinetul de linie", recomandă Apă Canal.

Citit 2077 ori Ultima modificare Marți, 22 Noiembrie 2016 18:39

3 comentarii

 • postat de Un sfat de gospodină
  Joi, 24 Noiembrie 2016 01:59
  213.233.93.***
  Un sfat de gospodină, pentru că apa de la robinet este dură...în sertarul mașini de spălat, pentru a micșora duritatea apei, puneți o linguriță sau două, după volumul rufelor, puneți bicarbonat de sodiu, odată cu detergentul pentru spălare.Se observă prin hublou, o spumare și totodată faceți și o ușoară dezinfecție a mașini de spălat și a rufelor și ce este mai important, scăpați de depunerile calcaroase din interiorul mașini de spălat.Iar pentru dureri de șale,pentru că apa potabilă de la robinet este dură, luați odată pe an, un tratament cu Uractiv, conform prospectului din cutie, rinichii și căile urinare fiind cele mai suferinde, din cauza calități proaste a apei de la robinet și scăpați și de ușoarele infecții pe căile urinare, inclusiv infecții ușoare la rinichi.
  1
  2
  Raportează
 • postat de apa mizerabila ca-i monopol
  Miercuri, 23 Noiembrie 2016 17:00
  89.136.187.***
  foarte mizerabila apa. am acvariu si depozitez apa. ma ingrozeste ce ramine pe fundul vaselor, multa mizerie. daca-i monopol ce sa faci? taci si inghiti.
  1
  8
  Raportează
 • postat de adi
  Miercuri, 23 Noiembrie 2016 16:04
  89.137.139.***
  Apa Canal sa mai filtreze apa aia ca e prea dura si ne disctuge bateriile si centralale termice. Sa puna in ea ce trebuie ca sa nu ne mai disctuga tot in casa. Si e multa rugina pe conducte. Nu se mai folosesc conducte de metal la apa potabila. E interzis!
  1
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.