Când e proaspătă carnea de porc

Când e proaspătă carnea de porc
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) face verificări, în această perioadă, pentru a se asigura că atât carnea, cât şi produsele derivate din carnea de porc sunt proaspete. Totuşi, nu-i asta garanţia faptului că fiecare bucată de porc pusă în vânzare, în Galaţi, e bună de mâncat. Precaut ar fi să verificăm şi noi, cu atenţie, orice cumpărăm. Şi nu doar în preajma Crăciunului, ci tot timpul.

În ceea ce priveşte carnea de porc, trebuie musai să ne asigurăm că are culoarea roz pal, că are o consistenţă elastică, mai excat că, dacă am apăsat-o cu degetul pe suprafaţă, urma dispare. Dacă semnul degetului rămâne ca o adâncitură în bucata de carne, atunci prospeţimea ei lasă de dorit. Bineînţeles, nici mirosul cărnii nu trebuie să ne dea de bănuit.

La mielul tăiat în abator, se aplică o ştampilă care conţine literele TO (tineret ovin - n.r.). În acelaşi fel, la porc, se aplică o ştampilă ovală care să conţină cuvintele "România" sau "Ro", numărul de autorizare al abatorului, acordat de către autoritatea veterinară centrală şi abrevierea EC sau EC, în partea de jos. Există, însă, şi posibilitatea ca ştampila să fie hexagonală, să aibă în partea de sus cuvintele „România” sau „Ro”, în mijloc numărul acordat abatorului de autoritatea sanitară veterinară centrală pentru comerţ intracomunitar, iar în partea de jos textul „Controlat Sanitar Veterinar”, scris cu litere mari.

Citit 3491 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2016 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.