Pompierii verifică secţiile de votare

Pompierii verifică secţiile de votare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada premergătoare alegerilor parlamentare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi efectuează controale în locaţiile unde sunt organizate secţii de votare. Controalele au ca principal scop prevenirea producerii unor situaţii de urgenţă, pentru a contribui astfel la consolidarea climatului de siguranţă a cetăţenilor şi a procesului electoral.

Pompierii avertizează că amplasarea cabinelor de vot trebuie făcută astfel încât acestea să nu micşoreze sau să blocheze căile de acces şi de evacuare sau a circulaţiilor interioare din clădirile în care se organizează procesul electoral, precum şi fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (exemplu: instalaţiile de hidranţi interiori). De asemenea, trebuie evitată obstrucţionarea căilor de acces prin amplasarea elementelor de mobilier în interiorul încăperilor în care se amenajează secţii de votare. „Căile de evacuare trebuie marcate corespunzător, aceastea fiind menţinute în permanenţă practicabile. Instalaţiile şi sistemele de apărare împotriva incendiilor (instalaţii de iluminat de siguranţă, de semnalizare, de stingere a incendiilor etc.) trebuie să fie în stare de funcţionare. De asemenea, fumatul, folosirea focului deschis pentru anumite lucrări ori elemente ornamentale cu foc deschis sunt strict interzise în secţiile de votare ori în clădirile unde acestea sunt amplasate”, ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Conform sursei citate, preşedinţi secţiilor de votare au obligaţia să instruiască personalul angrenat în desfăşurarea procesului electoral, pe bază de semnătură, privind prevenirea situaţiilor de urgenţă şi măsurile ce trebuie luate în cazul manifestării acestora.

În locaţiile în care au ajuns deja, pompierii gălăţeni au acordat asistenţă tehnică de specialitate, iar neregulile constatate au fost remediate pe timpul controlului.

„Efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor continua activităţile de instruire, îndrumare şi control pe linia apărării împotriva incendiilor, astfel încât exercitarea dreptului la vot să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă”, a conchis Eugen Chiriţă.        

Citit 1195 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2016 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.