Certificatul de handicap va fi VALABIL doi ani
Foto: Sursa foto: Internet

Certificatul de handicap va fi VALABIL doi ani
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap a fost majorată de la şase luni la 12 luni, respectiv de la 12 la 24 luni, scopul fiind uşurarea vieţii persoanelor cu dizabilităţi.

Această măsură va avea impact asupra a 243.827 de persoane, care reprezintă 30,76 la sută din totalul persoanelor încadrate în grad de handicap. Dintre acestea, 3.892 au certificat de încadrare în grad de handicap cu valabilitate de şase luni, iar 239.935 au certificat de încadrare în grad de handicap cu valabilitate de 12 luni. Potrivit modificărilor, procedurile pentru încadrarea în grad de handicap sunt simplificate, fiind permis ca cererea de evaluare a documentelor necesare să poată fi depusă şi de un reprezentant al solicitantului, nu doar de acesta personal. De asemenea, va fi modificat modelul certificatului, cel nou urmând să nu mai conţină codul de boală.

O altă modificare este legată de un nou model de certificat de încadrare în grad de handicap. Să ne imaginăm ce înseamnă acest lucru - atunci când mergem pentru a depune documentaţia spre a fi scutiţi de impozitul pe locuinţă, vom depune doar certificatul respectiv, fără însă a fi vizibil codul de boală. Este un lucru care respectă dreptul şi viaţa privată a persoanei cu dizabilităţi.

În cazul celor care solicită reevaluarea, termenul de depunerii cererii a fost prelungit de la 30 la 60 de zile.

Citit 2012 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2016 02:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.