CAPELĂ NOUĂ pentru credincioşii din cartierul ”Dimitrie Cantemir”
Foto: Sursa foto: Arhiva ADJ

CAPELĂ NOUĂ pentru credincioşii din cartierul ”Dimitrie Cantemir”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Înalt Prea Sfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a binecuvântat, înainte de Crăciun, capela în care se vor putea ruga, în perioada următoare, bună parte dintre cei aproape o mie de gălăţeni din cartierul „Dimitrie Cantemir”. La slujbă au luat parte zeci de oameni din parohie. După ce a slujit, Arhiepiscopul le-a dat în dar, tinerilor şi copiilor, dulciuri şi iconiţe.

Micul lăcaş e unul provizoriu, construit din lemn şi materiale uşoare şi înlocuieşte fostul cort de armată în care se adunau până acum, la slujbă, credincioşii din zonă. Arhiepiscopia Dunării de Jos informează că respectivul cort - pus la dispoziţie cu generozitate de Armata Română - devenise neîncăpător şi impropriu desfăşurării serviciilor religioase, aşa că trebuia găsită, de urgenţă, alternativa. Nu de alta, dar credincioşii din parohie meritau să aibă un altar în faţa căruia să se adune, de Crăciun, fără să bată lungul drumul până la alte biserici din oraş. În consecinţă, în doar o lună, cât a durat construcţia capelei, s-a făcut un pas înainte către momentul în care în cartierul „Dimitrie Cantemir” se va putea construi o biserică.

Cel puţin o vreme, vor avea oamenii unde să se roage, în condiţii civilizate.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a înfiinţat parohia „Sfântul Dimitrie cel Nou” de la Basarabi în anul 2009. La început, asistenţa religioasă a fost acordată de preoţi de la alte biserici din oraş. Ulterior, paroh a devenit pr. Adrian Portase.

Citit 1789 ori Ultima modificare Joi, 29 Decembrie 2016 02:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.