APEL UMANITAR | Săraci, dar fericiţi că se au unii pe alţii

APEL UMANITAR | Săraci, dar fericiţi că se au unii pe alţii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Până acum v-am tot scris despre cazuri sociale care descriau familii mai puţin fericite aflate în dificultate, care aveau nevoie de ajutor necondiţionat şi ne lăsau cu inima frântă atunci când plecam din casele lor.

Dincolo de această realitate dură, există oameni care, deşi nu au parte de cea mai frumoasă viaţă, se întreţin cu iubire. Chiar dacă sună absurd, dragostea pe care şi-o poartă reciproc este ceea ce îi face să fie încrezători şi să meargă mai departe indiferent de situaţie. Am avut oportunitatea de a cunoaşte o astfel de familie, care ne-a impresionat. Familia Andone locuieşte în comuna Odaia Manolache şi numără opt membri: Liliana Andone (mama, în vârstă de 34 de ani), Nicuşor Andone (tatăl, în vârstă de 39 de ani) şi şase copii, Marius (12 ani), Mariana  (9 ani), Diana (8 ani), Mihai (7 ani), Alexa  (6 ani) şi Florentina (4 ani).

La Familia Andone am ajuns prin intermediul firmei Amanet Romero, care le-a făcut o surpriză în pragul sărbătorilor. Casa lor are două camere, dar numai una are o sobă care să îi poată încălzi. „Copiii dorm cu mine în camera încălzită, iar tatăl lor doarme dincolo. Se înveleşte cu mai multe pături şi rezistă până dimineaţă. În timpul zilei, mai lăsăm uşa deschisă, poate se mai încălzeşte şi camera lui”, ne mărturiseşte mama.

Şcoala - o prioritate şi viitorul copiilor

Spre deosebire de alţi părinţi cu o situaţie materială precară, ce preferă să îi trimită pe cei mici la muncă, familia Andone crede în şcoală şi în educaţie, considerându-le viitorul micuţilor.

„Eu muncesc cu ziua şi câştig maximum 50 de lei. De aici le dau măcar doi lei de pachet copiilor la şcoală. Restul banilor îi dau nevestei să facă o oală mare de mâncare pentru toţi. Copiii merg pe jos zilnic aproximativ 3 kilometri până la şcoală, alături de mama lor”, ne spune tatăl copiilor.

O altă problemă care aduce dificultăţi familiei este lipsa apei curente. Astfel, părinţii trebuie să meargă până în capătul drumului, pentru a căra găleţi cu apă.

„Ne-ar costa aproximativ şapte milioane să ne tragem apă curentă. Însă, momentan, această sumă ar însemna un sacrificiu imposibil de realizat pentru noi. Dincolo de alocaţiile copiilor şi de banii pe care îi câştigă soţul meu, nu avem alt venit” concluzionează mama copiilor.

Cei care îşi doresc să ajute familia Andone cu orice o pot face venind la sediul redacţiei Viaţa liberă”, de pe strada Domnească, nr. 68.

Citit 1791 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.