APEL UMANITAR | La doar 12 ani, suferă de o formaţiune tumorală

APEL UMANITAR | La doar 12 ani, suferă de o formaţiune tumorală
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În ultimul an, am întâlnit tot mai des copii care sufereau de diferite afecţiuni necruţătoare. Din păcate, boala nu ne întreabă şi apare atunci când ne e lumea mai dragă şi nu ne gândim că viaţa ni se va schimba complet. Dar cum reacţionăm atunci când este vorba despre propriul copil şi ne trezim puşi în faţa faptului împlinit?

Copilărie presărată cu veşti proaste

A afla că avem un copil bolnav este, cu siguranţă, o probă de foc la care viaţa te supune fără drept de apel şi căreia trebuie să-i faci faţă. Cu toate acestea, mai există mămici singure, care găsesc în aceste „provocări” puterea de a merge mai departe.

Alexandru Nistor are 12 ani şi a fost diagnosticat recent cu o formaţiune tumorală la piciorul stâng. "Când era micuţ, se plângea că îl doare piciorul stâng, dar nu am crezut că e ceva grav. Acum trei ani i-am făcut câteva ecografii, iar în urma consultaţiei ni s-a spus că nu are nimic îngrijorător, prin urmare, i s-a prescris o reţetă cu antiinflamatoare", ne mărturiseşte mama băiatului.

După câţiva ani de la acel control medical, starea băieţelului s-a înrăutăţit din ce în ce mai mult. Astfel, în urmă cu puţin timp, copilul, acum în vârstă de 12 ani, a ajuns la Urgenţe, în urma unei dureri foarte puternice la picior. "În spital i-au fost făcute noi investigaţii, în urma cărora a fost diagnosticat cu o formaţiune tumorală la piciorul stâng. Mărimea acesteia a ajuns la 12 centimetri şi  îi apasă pe vena femurală. Pe 25 noiembrie, vom merge la Bucureşti pentru noi investigaţii. Copilul meu trebuie operat de urgenţă", ne mai spune mama băiatului.

După ce a fost diagnosticat, mama şi băieţelul au rămas lipsiţi de speranţă. Momentan, aşteaptă cu nerăbdare să ajungă la Bucureşti unde li se va spune exact ce trebuie făcut. "Din ce ni s-a spus, va trebui să plătim 800 de lei, pentru primele investigaţii. Este vorba despre o clinică privată. Eu sper să îl putem opera într-un spital de stat, pentru a ne putea permite o astfel de intervenţie chirurgicală. În plus, trebuie să pot sta lângă el după ce va fi operat”, a mai adăugat mama.

Mama a rămas capul familiei

De aproape trei ani de zile, mama lui Alexandru a rămas capul familiei. Ea locuieşte cu băieţelul şi cu fata în vârstă de 14 ani într-o garsonieră modestă, unde sunt liniştiţi şi fericiţi. Tatăl copiilor a avut probleme cu legea, iar în urma mai multor întâmplări mai puţin plăcute, femeia a considerat că e mai bine să-şi crească de una singură copiii. "În urmă cu trei ani, soţul meu a fost arestat. Pe vremea aceea, locuiam cu părinţii lui. Am realizat că nu este un mediu bun pentru copii şi am decis să iau o decizie radicală. Ne-a fost greu la început, dar acum sunt mândră de ei", ne povesteşte mama.

De atunci, cei trei sunt mai liniştiţi sufleteşte, copiii învaţă bine la şcoală, iar mama munceşte pentru a le oferi tot ce este mai bun. Boala lui Alexandru este necazul care îi încearcă şi îi apasă. Încearcă, însă, să rămână optimişti şi învingători în faţa acestei provocări.

Speranţe şi planuri de viitor

Chiar dacă acum soarta nu le surâde, mama, alături de cei doi copii, speră la mai bine şi îşi doresc doar sănătate. De asemenea, aceasta îşi doreşte ca băiatul ei să fie operat şi să îşi clădească propriul viitor. "Acum îmi doresc doar că băieţelul meu să fie sănătos şi să meargă la şcoală. Sunt sigură că este un luptător. Nici nu mă gândesc să nu se facă bine. Le doresc tuturor părinţilor copii sănătoşi, iar celor care au probleme, multă putere să lupte pentru însănătoşirea lor", a concluzionat mama.

Cei care doresc să le ofere o mână de ajutor celor doi o pot face venind la sediul redacţiei, pe strada Domnească, numărul 68.

Citit 5322 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.