Alţi bani pe apa Sâmbetei

Alţi bani pe apa Sâmbetei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inspectoratul Şcolar Judeţean a trimis auditul în control *  Fostul primar a dat autorizaţie de construcţie pe un teren care a fost ulterior revendicat *

Copiii de la o grădiniţă din Matca vor face din toamnă naveta cu microbuzul la o altă unitate din comună, pentru că, deşi de la Guvern s-au primit bani pentru o nouă construcţie, aceştia au fost cheltuiţi cum se poate mai prost de autorităţile locale.

„Fostul primar, Petrică Pohrib, a dat autorizaţie de construire a grădiniţei din care reieşea clar că suprafaţa respectivă nu este revendicată. Ulterior, proprietarul terenului a depus cerere de revendicare. S-au sistat lucrările, dar cum banii existau în cont au fost daţi firmei în baza unui contract de custodie pe nişte materiale”.

„Nefericirea este că s-au plătit materiale de construcţie perisabile. De aceea, am trimis o comisie de audit care să verifice situaţia la faţa locului. Dacă în urma controlului se va dovedi că aceste lucruri sunt adevărate, voi depune plângere penală”, declară inspectorul general Doru Resmeriţă.

Bani cheltuiţi degeaba

De la actualul primar, Nelu Costea, am aflat că actualul proprietar nici nu mai vrea să vândă terenul pe care s-a început deja executarea lucrării: „Fostul primar ştia că terenul respectiv era al cuiva. Probabil se învoiseră verbal la un schimb, care nu i-a mai convenit ulterior proprietarului. Dar deja se turnase fundaţia, s-au cheltuit şi bani pe proiect şi pe începerea lucrării”.

„De fapt, amplasarea grădiniţei pe acel teren a fost o idee nefericită. Terenul este foarte mic şi nu rămâne nici un pic de spaţiu pentru un teren de joacă pentru copii, ceea ce nu este normal. Cum proprietarul respectiv nici nu vrea să mai vândă, am căutat o altă soluţie”.

„Am identificat un alt spaţiu, mai bun, dar proprietarul cere un preţ cam ridicat. Cum suntem presaţi de situaţie, voi solicita o expertiză care să stabilească dacă terenul respectiv merită preţul cerut.  Dacă voi găsi şi suportul legal, vom cumpăra probabil locul şi vom construi grădiniţa acolo. Nu ştiu deocamdată ce vom face”, ne-a spus actualul primar.

Situaţia este destul de gravă. S-au cheltuit nişte bani pe o fundaţie, bani care nu se ştie dacă vor mai putea fi recuperaţi. În plus, s-au cumpărat materiale şi o parte dintre ele se pare că sunt perisabile. Cine răspunde pentru toate aceste pierderi?

Comentariu foto: Primăria din Matca a dat autorizaţie de construcţie pentru grădiniţă pe un teren care a fost revendicat

Citit 948 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.