Au furat uşa de la bloc!

Au furat uşa de la bloc!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Locatarii unei scări de bloc au rămas, printre altele,  fără uşa de la intrarea în  imobil * Cine a luat-o, încă nu se ştie, dar Poliţia a intrat deja pe fir *

Tare-i rău să nu poţi nici măcar să-i arăţi uşa unui om pe care nu-l doreşti prin preajmă! Cam în această situaţie se găsesc, de marţi dimineaţă, gălăţenii care locuiesc la blocul C4, de pe strada Laminoriştilor Nr. 15, din Micro 19. Şocaţi, oamenii au observat încă din zori că le-a dispărut uşa de termopan de la intrarea în scara blocului.

Confuzie mare printre vecini: cine să facă aşa o dandana? La o privire mai atentă, locatarii adunaţi la o şedinţă ad-hoc, pe scara blocului, au constat că cei care se dedulciseră la termopan cărăbăniseră şi un geam fixat şi o altă uşă de carton presat, de la etajul I, care proteja un mic hol interior. A fost ceva de cărat!

Spaimele nopţii

„Am auzit zgomot pe la 4 şi jumătate, azi dimineaţă, ne-a spus Vasile Bâlbâie, care locuieşte la parterul blocului. Am auzit, n-am ieşit afară, cum să ies?”.

De fapt, ne spune şeful se scară Adi Ciochină (35 de ani),  în scară locuiesc mai mult pensionari. „Am şi făcut eu un test odată. Dacă te apuci să ţipi pe scară, auzi imediat cum se închid toate uşile, nu iese nimeni”. 

Pe bună dreptate, ne spune Alexandrina Hurduc: „Ne e şi frică să ieşim. Pe scară se joacă table noaptea, nu ştiu nici cine sunt, că nu-s de aici din scară. Mai încolo, se strâng şi stau toată noapte la o canalizare, care parcă ar avea miere, nu altceva. Şi ne e frică să ieşim la geam să le spunem ceva. Dacă ne sparg geamurile?”.

Pagubă pentru 20 de apartamente

Tot şeful de scară ne spune că paguba se ridică la vreo 2000 de lei, pe care, probabil, îi vor plăti locatarii scării. În total, 20 de apartamente, dar în care, aşa cum am mai spus, locuiesc mai mult pensionari care nu pot da 100 de lei cu atâta uşurinţă.

Adi Ciochină are însă şi o idee despre modul în care ar putea fi montate balamalele, ca să mai poată fi scoase din locurile lor doar cu flexul. Şi atunci poate că cineva o să apuce să alerteze Poliţia la timp!   

„În acest caz s-a deschis o anchetă, urmând a fi identificaţi şi prinşi făptaşii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene, Cristina Tatulici.

Citit 1472 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.