SĂRBĂTOARE la "Sfântul Antonie cel Mare", în Micro 21
Foto: Foto-arhivă EDJ

SĂRBĂTOARE la "Sfântul Antonie cel Mare", în Micro 21
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

A fost hram, marţi, în parohia Sfântul Antonie cel Mare, din Micro 21. Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a venit în mijlocul credincioşilor din zonă şi a oficiat Sfânta Liturghie, după care le-a vorbit celor prezenţi despre însemnătatea zilei. Acolo funcţionează, din 2009, şi un centru social pentru copii săraci din parohie.

Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Casian, a slujit, împreună cu un sobor de preoţi, în biserica mică a comunităţii din Micro 21, la sărbătoarea Sfântului Antonie cel Mare. E în construcţie, la parohie, şi o biserică mare, care să-i încapă pe cei mai mulţi dintre creştinii ortodocşi din parohie care vor să se adune la rugăciune acolo, dar în acel lăcaş încă nu se poate sluji. În curând, însă, lucrurile se vor schimba. Construcţia a ajuns deja la nivelul acoperişului, urmând să se aşeze bolta şi turlele.

Frumoasă este, însă, şi biserica mică, în care credincioşii se adună în jurul părintelui Vasile Poalelungi. La hram, lăcaşul s-a dovedit neîncăpător pentru credincioşi. După Sfânta Liturghie, Arhiepiscopul Dunării de Jos le-a spus, celor prezenţi, în cuvântul său de învăţătură şi că: „Biserica Sfântului Anonie cel Mare este o şcoală de credinţă şi de viaţă liturgică, după cum se vede prin prezenţa numeroşilor credincioşi, dar, în acelaşi timp, este şi o şcoală a dascălului iubirii de Dumnezeu din care se naşte apropierea dintre educatori şi educaţi, dintre familie şi biserică, dintre Biserică şi lume. Pustnicul, sfântul iubirii lui Dumnezeu presară şi aici multă iubire, mai ales pe altarul educaţional, centru duhovnicesc cu o mulţime de copii care astăzi, înainte de a se împărtăşi de ajutorul educaţional şi de darurile de hram, s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Este, fără îndoială, o lecţie de sfinţenie, de viaţă în comuniune şi un bun început al programelor educaţionale pentru parohia aceasta, şi nu numai!“.

La final, cel prezenţi au primi pachete cu hrană caldă, ceai şi colivă.

Citit 2604 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2017 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.