Seminarul Teologic se înnoieşte

Seminarul Teologic se înnoieşte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alte 11 unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi sunt reabilitate cu bani de la Banca Europeană pentru Investiţii *

Peste un an-doi, seminariştii de la „Sf. Apostol Andrei” vor putea face ore şi în noua construcţie care se va ridica în curtea şcolii. Corpul de clădire se construieşte cu fonduri de la Banca Europeană pentru Investiţii, în cadrul Proiectului pentru Reabilitarea Infrastructurii Şcolare (PRIS), al Ministerului Educaţiei. Lucrările au început în anul şcolar 2008/2009 şi ar urma să fie încheiate în 24 de luni, dacă fondurile sunt distribuite constant.

O construcţie cu demisol, parter şi un etaj, aşa va arăta noua clădire, după cum ne-a spus Angelica Istrate, coordonator regional adjunct pentru Regiunea Sud-Est în cadrul PRIS. Dacă la demisol va putea fi amenajată o sală de mese, următoarele două niveluri sunt destinate sălilor de clasă (câte patru la fiecare etaj), cabinetelor de specialitate (câte unul pe nivel) şi toaletelor. Clădirea se va alipi la corpul administrativ al Seminarului „Sf. Apostol Andrei”. 

Bani europeni în mai multe tranşe

În total, în mai multe etape de reabilitare cu fonduri de la BEI s-au modernizat 15 unităţi de învăţământ din Galaţi, atât din mediul urban cât şi din rural. Proiectul pentru Reabilitarea Infrastructurii Şcolare (PRIS) se derulează la nivel naţional în perioada 2004-2009.

După cum am aflat de la Angelica Istrate, în această etapă se realizează studiile de fezabilitate pentru mai multe lucrări la unităţile de învăţământ din Galaţi: extindere Şcoala I-VIII Tălpigi (Ghidigeni), consolidare şi reabilitare Şcoala 2 Buceşti (Iveşti), reparaţii capitale Şcoala 1 Independenţa, consolidare Şcoala Ungureni (Munteni), reabilitare Şcoala 1 Movileni.

Alte lucrări sunt în etapa de proiectare, pe baza studiilor de fezabilitate deja executate: extindere Şcoala Rediu, demolare şi reconstrucţie Şcoala 2 Chiraftei, extindere Şcoala 1 Cudalbi, consolidare Şcoala Drăguşeni, reparaţii capitale Şcoala Griviţa, reparaţii capitale Şcoala 2 Independenţa. Toate lucrările executate în cadrul PRIS necesită confinanţare de la autorităţile locale.

Comentariu foto: Noua construcţie se ridică în spatele actualei clădiri a şcolii

Citit 1240 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.