Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
2 comentarii


Recent, "Viaţa liberă" a publicat un material cu privire la refuzul casierilor de la Cimitirul "Eternitatea" de a încasa taxa de concesiune de la un gălăţean, Costel Gheorghiu, pe motiv că acesta nu este titularul actului de concesiune şi nici nu a prezentat buletinul concesionarului - CLICK AICI PENTRU DETALII.

În încercarea de a afla dacă acest lucru este stipulat în regulament, am cerut ADP un punct de vedere în care să fie stipulată litera de regulament la care se găseşte această măsură.

"Conform art. 8 din regulamentul de funcţionare al cimitirelor, anual se percepe o taxă de întreţinere a cimitirelor care include întreţinerea aleilor, a căilor de acces, colectarea şi evacuarea deşeurilor, etc. Art. 48 din acelaşi regulament prevede faptul că concesionarii au obligaţia să contribuie la întreţinerea cimitirelor prin plata taxei anuale, stabilite prin hotărâre de Consiliu Local", ne-au explicat reprezentanţii ADP.

Răspunsul primit este, din păcate, unul evaziv, în care nu sunt stipulate nici paragraful, nici litera de regulament unde scrie că trebuie să i se ceară buletinul concesionarului pentru plata taxei de concesiune, fiind menţionată doar obligaţia concesionarului de a achita această taxă.

Citit 8071 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2017 20:53

2 comentarii

 • postat de Concesionar Joi, 26 Ianuarie 2017 17:26 5.13.161.*** Link la comentariu
  0
  6

  Iata ce "masuri de protectie a concesionarilor"a inventat ADP-ul Galati! La schimbarea actului de concesiune in nume propriu se cer succesiunile tuturor concesionarilor (chiar daca nu au urmasi) si pentru locurile de veci de acum 100 de ani. La inhumarea unui concesionar trebuie sa prezinti actul in regula, cu toate concesiunile dezbatute si acceptul notarial al tuturor concesionarilor cu mortul pe masa. La plata taxei de concesiune trebuie sa prezinti ultima chitanta si buletinul /buletinele titularilor. Poti sa dovedesti ca tu esti mostenitor legal cu acte in regula la decesul cuiva din famile. Degeaba! Nu prezinti documentele asa cum vor ei, nu beneficiezi de locul de veci al familiei de acum 100 de ani. Si asta numai din 2008 incoace, odata cu aceasta HCL, interpretata dupa ureche si dupa interese. Un motiv pentru care in cimitirele galatene aproape ca s-au epuizat si locurile la urgenta. Primaria Galati sper sa clarifice problemele asa cum a promis.

  Raportează
 • postat de Cetatean Joi, 26 Ianuarie 2017 02:50 213.177.4.*** Link la comentariu
  0
  15

  Pai .... cred ca nici nu poate fi altul (raspunsul) pentru ca NU EXISTA prevazut nicaieri asa ceva. Ceea ce fac ei se cheama ABUZ .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.