BRAZII de Crăciun, colectaţi separat de Ecosal

BRAZII de Crăciun, colectaţi separat de Ecosal
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Serviciul public de salubrizare Ecosal a anunţat, printr-un comunicat, că a început operaţiunea de colectare separată a brazilor de Crăciun de la punctele de gunoi din oraş. Conform directoarei Ecosal, acest lucru se întâmplă pentru întreţinerea spaţiilor verzi din oraş.

"Brazii, ca toate celelalte deşeuri verzi pe care le colectăm, vor fi folosiţi la realizarea compostului, în cadrul Staţiei de Sortare şi Compostare Barboşi. Acest proces este unul de durată, de aproximativ 5-6 luni, şi constă în tocare, aşezare în brazde, umectare și aerare periodica, fermentare aerobă, cernere, maturare. Rezultatul final este compostul folosit la amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din municipiu", ne-a explicat Mirela Furtună. 

Reprezentanţii Ecosal îi îndeamnă pe oameni să lase deşeurile verzi lângă container, de unde pot fi ridicate de către angajaţii serviciului public. "Dificultăţi apar la sortarea deşeurilor verzi aruncate în containere, printre alte gunoaie, astfel că anumite cantităţi care ar putea merge la compost se pierd", a conchis Mirela Furtună, directorul Ecosal Galaţi.

Citit 1829 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2017 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.