Proiect al Arhiepiscopiei, pentru Galaţi | Se va înfiinţa o CLINICĂ pentru copiii cu cancer
Foto: Sursa foto: Arhiva EDJ

Proiect al Arhiepiscopiei, pentru Galaţi | Se va înfiinţa o CLINICĂ pentru copiii cu cancer
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat, sâmăbăta trecută, Adunarea Eparhială, ale cărei lucrări au fost prezidate de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.

Fiecare sector al administraţiei eparhiale şi-a prezentat raportul de activitate. Totodată, s-au stabilit priorităţile pentru anul în curs. Iată câteva dintre obiectivele importante pe care Biserica vrea să le pună în practică, în Galaţi şi Brăila. De mai multă vreme, Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a implicat într-un parteneriat româno-german numit „Galaţiul 2020”, al cărui scop final este construcţia unei Clinici de Oncologie Pediatrică, la Galaţi. În cadrul acestui proiect, Arhiepiscopia Dunării de Jos lucrează alături de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Centrale şi de Nord, coordonată de părintele Serafim Joantă şi cu Biserica Evanghelică Lutherană din Landul Baden-Württemberg. Consultanţi sunt specialişti din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi şi din corpul de medici gălăţeni. Ultima menţiune publică a proiectului a fost făcută în luna iulie a anului trecut, când a avut loc o întâlnire de lucru în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfântul Ioan”, la care au participat şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene. Biroul de Presă al Arhiepiscopiei a amintit că, în cadrul acelei întâlniri, “s-au analizat în detaliu condiţiile de aplicare şi modalităţile de atragere a resurselor financiare pentru realizarea proiectului”. Nu s-au făcut însă publice date referitoare la sume sau alte aspecte concrete.

Celelalte priorităţi

Biroul de presă al Arhiepiscopiei aminteşte că, printre priorităţi se numără continuarea programului de acordare a burselor lunare parohiale, dar şi menţinerea unor programe social-filantropice în familii cu mulţi copii (cărora să li se asigure o locuinţă decentă). De asemenea, plenul Adunării a decis “continuarea programului de tip caravană medicală „Sănătate pentru Sate” şi susţinerea campaniei de donare de sânge. Nu în ultimul rând, s-a vizat “implicarea elevilor din licee, a studenţilor de la diverse facultăţi şi a masteranzilor în teologie în activităţi de voluntariat, cu caracter social-filantropic, educaţional-cultural sau ştiinţific”.

Pe lângă o clinică în care să fie trataţi copiii suferinzi de cancer, Arhiepiscopia vrea să continue să îi ajute pe săraci şi să sprijine educaţia tinerilor.

Citit 2130 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2017 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.