La opt ani, cu un foarfece în plămân

La opt ani, cu un foarfece în plămân
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un băiat de opt ani din Jijila, judeţul Tulcea, a ajuns la Urgenţe, în Galaţi,  în urma unui accident casnic mai puţin obişnuit. Copilul avea în mână un foarfece de manichiură-pedichiură pe care îl ducea mamei în momentul în care s-a împiedicat de un furtun aşezat pe treptele din faţa casei şi s-a rănit grav cu vârful instrumentului, care i-a străpuns partea dreaptă a pieptului.

Părinţii băiatului (foto) au povestit presei că au mers imediat la spital la Măcin şi că fiul lor a fost în permanenţă conştient, capabil să comunice cu ei şi cu personalul medical.

„Conform unei logici curioase a legii seriilor, la scurtă vreme după un caz similar, a fost internat un copil de opt ani cu o plagă penetrantă toracică cu hemotorax - deci cu punga care înconjoară plămânul, pleura, plină cu sânge. Lucru grav, de la care poţi să şi mori”.

„Se pare că foarfecele la Galaţi au o predilecţie ieşită în comun să intre în toracele copiilor. Pacientul a fost operat şi la ora actuală este salvat. Sigur că dacă o să apără un al treilea caz, vom merge la biserică să aprindem lumânări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.     

Acest incident vine după ce, în urmă cu o lună, un alt copil de 7 ani a fost rănit grav de mama sa cu un foarfece care îi străpunsese pieptul şi plămânul stâng, pătrunzând până în inimă.

Cu gândul la episodul respectiv, părinţii s-au ferit, în primă instanţă să vorbească cu presa. „Eu nu i-am făcut nimic copilului meu. Doamne fereşte! Venea să-mi aducă o forfecuţă de unghii, că de fiecare dată când facem noi câte ceva prin casă, vrea şi el. Şi acum voia să-i curăţ o unghie”, povesteşte mama băiatului, cu sufletul la gură.

„S-a împiedicat de un furtun care era întins pe scări, că făcea soră-sa nişte treabă. Când a venit la noi era plin de sânge. M-am speriat, cum să nu mă sperii. Imediat l-am luat şi l-am dus la Măcin, la spital, iar de acolo ne-au trimis aici. Sunt trei trepte acolo, că dacă n-am zis că le zidesc cu totul, să nu mai fie deloc”, spune cu năduf şi tatăl băiatului.       

Băieţelul va rămâne cu un semn şi cu o amintire nu tocmai plăcută din vacanţă, iar părinţii cu teama de a-l mai lăsa să se apropie de obiectele ascuţite de prin casă.

Citit 884 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.