Profesorii, forţaţi la concedii fără plată

Profesorii, forţaţi la concedii fără plată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesorii sunt loviţi pentru a treia oară de guvernul condus de Emil Boc: după decizia de îngheţare a salariilor şi cea de reducere a posturilor din învăţământul preuniversitar, acum cadrele didactice riscă să fie trimise şi în concedii forţate.

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) Galaţi se declară nemulţumit de această decizie: “Ne exprimăm dezamăgirea faţă de soluţiile pe care le găseşte actualul guvern la solicitările Fondului Monetar Internaţional. Se dovedeşte încă o dată că există categorii de bugetari de lux care nu sunt atinşi în niciun fel de aceste măsuri”.

„În ultimii ani s-a supradimensionat schema de personal din administraţia centrală şi locală, unde angajările s-au făcut pe pile şi relaţii (numite pompos - criterii politice). Pentru că angajările s-au făcut politic nu se poate diminua schema de personal din acest sector şi atunci se loveşte în cea mai expusă categorie a bugetarilor – cadrele didactice”, susţine preşedintele executiv Valeriu Diculescu (foto).

Acesta a ţinut să precizeze că nu va fi de acord cu punerea în aplicare a acestei decizii şi că sindicatul pe care îl conduce va face tot posibilul pentru ca profesorii să nu sufere de pe urma politicilor actualului guvern.

„Nu vom accepta să se facă şi reduceri de personal şi îngheţarea salariilor şi concedii fără plată doar la anumite categorii de personal ale căror salarii sunt şi aşa la limita subzistenţei, în timp ce categoriile cel mai bine plătite refuză să renunţe şi la cel mai mic spor din salariile pe care le au”, spune Diculescu.

Gheorghe Pogea a propus în cursul acestei săptămâni ca toţi bugetarii, inclusiv cadrele didactice, să intre câte 10 zile în concediu fără plată în perioada septembrie-noiembrie. O măsură alternativă la concediile forţate, propusă tot de ministrul Finanţelor, este reducerea programului de muncă pentru bugetari de la 8 la 6 ore.

Citit 1044 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.