Doar examene orale la facultate?

Doar examene orale la facultate?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” vrea să impună doar testările orale ca modalitate de examinare *

Studenţii de la Universitatea „Dunărea de Jos” sunt nemulţumiţi de faptul că o parte a Senatului instituţiei doreşte să elimine în totalitate examenele scrise, urmând ca toate testările să fie făcute oral.

Disputa dintre studenţi şi profesori, născută în urmă cu câteva luni într-o şedinţă a Senatului, a pornit de la o serie de măsuri pe care conducerea universităţii a vrut să le ia pentru a preveni eventualele acte şi tentative de corupţie. Mai mult, spun studenţii membri ai Senatului, deşi nu a fost aprobată nicio măsură în acest sens, examenele orale deja au fost introduse aproape pe bandă rulantă în sesiunea care a trecut, urmând ca din toamnă decizia să capete şi o formă oficială.

Temerile studenţilor

De ce se opun studenţii examinării orale? „În primul rând considerăm că această măsură nu previne corupţia şi şpaga, ci chiar o încurajează. La un examen oral pentru care un student s-a pregătit foarte bine, se poate panica, se poate pierde, şi astfel, nota nu ar reprezenta măsura cunoştinţelor lui. Iar ce este mai grav e că se creşte subiectivismul notării. Unde mai pui că, potrivit actelor normative, niciun examen oral nu poate fi contestat”, ne-a declarat preşedintele Ligii Studenţilor Gălăţeni (LSG), Dorin Coteţ.

Acesta susţine că o decizie finală va fi luată, cel mai probabil, în luna septembrie, cu ocazia primei şedinţe de Senat, acolo unde studenţii membri vor încerca din răsputeri să îi convingă pe profesori să renunţe la obligativitatea examenului oral.

Pe de altă parte, examene orale au existat şi până acum în universitate, însă nu la un nivel generalizat, pe care nu le-a contestat nimeni. Întrebarea care se pune este dacă această decizie favorizează lupta împotriva corupţiei şi mai ales dacă este în favoarea studentului, aşa cum ar trebui să fie.

„Viaţa liberă” intenţionează chiar, cât mai curând, să organizeze o dezbatere pe această temă, în care fiecare dintre părţi să îşi prezinte argumentele.

Comentariu foto: Studenţi preferă, se pare, testările scrise

Citit 1455 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.