Protecţia Consumatorului a descoperit jucării periculoase

Protecţia Consumatorului a descoperit jucării periculoase
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Săptămâna aceasta micuţii sărbătoresc Ziua Internaţională a Copilului. Pentru a evita orice risc, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat în perioada 8-19 mai, o acţiune tematică de verificare a modului de asigurare a securităţii utilizatorilor de jucării. Au fost controlaţi un număr de şapte operatori economici, la toţi constatându-se abateri.

Procentual 55 la sută dintre jucăriile controlate au prezentat abateri de la legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor. 

La toţi operatorii economici, au fost găsite expuse spre comercializare jucării, importate din afara Uniunii Europene care nu aveau declarate denumirea comercială şi adresa importatorului, iar doi operatori economici aveau expuse spre comercializare jucării importate din China, la care nu erau respectate în totalitate cerinţele generale de siguranţă, mai ales cele de etichetare. De asemenea, au fost constatate şi alte abateri de la legislaţia privind protecţia consumatorilor, cum ar fi lipsa afişării preţurilor sau neafişarea la loc vizibil a denumirii unităţii. 

În urma controlului, au fost dispuse măsuri de oprire temporară de la comercializare a 139 de produse în valoare de 2.707 lei, care prezentau diferite abateri de la legislaţie.

Citit 1651 ori Ultima modificare Luni, 29 Mai 2017 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.