INEDIT: La Plaja Dunărea te poţi îneca doar cu alcool. Apa o vedem, dar nu e!

INEDIT: La Plaja Dunărea te poţi îneca doar cu alcool. Apa o vedem, dar nu e!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Momentul mult aşteptat a venit. Suntem salvaţi!!! Nu, nu s-a retras Eugen Durbacă din politică şi nici Bacalbaşa nu s-a înscris la cursuri de reeducare. Nu. E mai simplu de atât. S-a redeschis Plaja Dunărea, iar noi vă spunem, aici, tot ce nu s-a spus până acum.

Puţini oameni în prima zi. Există, însă, o explicaţie

Puţini gălăţeni s-au deplasat până la Plaja Dunărea în prima zi. Necunoscătorii deja s-au grăbit să dea verdicte: că pe acolo încă e şantier, că nu e apă încă în bazin, că nici duşurile nu funcţionează, că locul încă nu se ridică la nivelul pretenţiilor oamenilor. Mă rog, or fi şi astea. Dar sursele noastre indică faptul că a fost şi un alt motiv la mijloc. Potrivit martorilor, pe unul dintre şezlongurile de pe plajă stătea întins Florin Pâslaru, prăjindu-se la soare ca o şopârlă proaspăt ieşită din hibernare. Oamenii nu au mai avut astfel niciun chef să mai stea la plajă. „Era o imagine hidoasă! Voi l-aţi văzut pe Pâslaru pe la conferinţe de presă, pe la tot felul de evenimente politice. Ei, gândiţi-vă că imaginea era acum de şapte ori mai dizgraţioasă din cauză că avea doar slipul pe el. Cum să mai stai la plajă în condiţiile astea?”, a spus Aurel Dimitrov, gălăţean care voia să facă plajă. Unele surse afirmă că organizatorii ar fi vrut să evite aglomeraţia din prima zi şi au apelat special la Pâslaru ca să împrăştie mulţimea cu prezenţa lui. Ipoteza nu a putut fi, însă, confirmată şi de surse independente.

Mai bine de jumătate dintre clienţi erau cudălbeni

Surpriză în primele zile de funcţionare la Plaja Dunărea. Cam jumătate dintre cei care au venit să se distreze erau cudălbeni adevăraţi, fraţi de cruce cu butoiul. Explicaţia e simplă. Cudălbenii au auzit că la Plaja Dunărea nu e deloc apă şi au dat buluc să se bucure de aceste momente. „Chiar nu înţelegem de ce se plâng gălăţenii că nu e apă în bazin. Păi apa e cel mai mare duşman al omului. Noi întotdeauna am spus că apa face rău, aşa că ne bucurăm de aceste săptămâni când nu e încă apă aici la bazin. Când s-o băga şi apă... vedem noi unde plecăm”, a spus Mitică Păhărel, cudălbean. Unii dintre cei prezenţi aveau tricouri inscripţionate cu mesajul: „Apa omoară mai mult decât alcoolul”. „Este foarte adevărat. Mai mulţi oameni au murit prin înecare decât de la coma alcoolică. Ca să nu mai vorbim de faptul că apa nu are niciun merit pentru naşterile din lumea asta, în vreme ce alcoolul se ştie foarte bine că este un factor care încurajează natalitatea”, a mai spus Mitică Păhărel.

Avertisment!

Administratorii Plajei Dunărea ne-au rugat să facem un anunţ foarte important pentru brăilenii care vin la Plaja Dunărea. „Săritul în bazin de pe orice platformă, indiferent de înălţime, este interzis până la umplerea bazinelor cu apă. Mulţumim”.

Fractură de Bazin

Pamflet în versuri, de Submarin Cosorescu

Oare unde eşti, Ioane?

Oare unde eşti, Ioane?.../ [te implor şi te aştept:

patria (din ţara noastră)/ stă cu mâinile pe piept

şi miroase a colivă,/ a stupid şi a infect,

a guvern fără ruşine,/ orb şi surd, malign, (e)(rect)!]

 

Oare unde eşti, Ioane?.../ [cică te-a ucis un prost

cu pufoaică, pulemiotă,/ votcă şi păcat de post,

cic-ai vrut să scapi o ţară/ de-mpuţiţi şi-analfabeţi...

(foaie verde tu’ lăi doamne!).../ aroganţi şi nătăfleţi!]

 

Oare unde eşti, Ioane?.../ [te doresc cei care mai

ţin la sufletul şi mintea/ cestui sfânt picior de plai,

poate vii să strângi gunoiul,/ (mai ales cel din galaţi!)

şi să scapi ţara de rapăn/ şi de şmecheri afumaţi!]

 

Oare unde eşti, Ioane?.../ [io-l tot strig pe cel măreţ

şi-l tot rog să te trimită/ (cât mai repede) spre-ncoace,

că s-au înmulţit mârlanii/ puturoşi, plini cu dispreţ...

iar în cuibul cel din centru/ doar se latră şi se rage!]

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

O linie nouă, dar inutilă

Luată de val, directoarea Transurb, Genica Totolici, deja a înfiinţat o nouă linie de transport public, Grădina Public – Plaja Dunărea. Şefa Transurb spera să adune astfel toţi gălăţenii fără centrală termică de pe traseu şi să-i ducă la spălat la Plaja Dunărea. „Mă aşteptam să fie autobuze pline, dar, din păcate, circulă în gol. E mai multă apă de la transpiraţie pe 105 decât în bazinul de la Plaja Dunărea”, s-a lamentat Genica Totolici.

Geniu Ca Totolici

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 4425 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2017 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.