CONFLICTE tranşate violent, în mediul rural. Sătenii gălăţeni pun mai puţin preţ pe viaţă
Foto: Numărul infracţiunilor contra vieţii a crescut, tentativele de omor şi loviturile cauzatoare de moarte având cele mai spectaculoase "evoluţii".

CONFLICTE tranşate violent, în mediul rural. Sătenii gălăţeni pun mai puţin preţ pe viaţă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

S-au înmulţit bătăile în satele din judeţul Galaţi, dar şi tâlhăriile şi violurile. Vestea bună este că pe uliţă s-au petrecut, comparativ cu străzile din oraşe, mai puţine infracţiuni, ceea ce indică faptul că, la ţară, rufele nu se spală, în majoritatea cazurilor, în public.

Viaţa la ţară nu e lipsită de adrenalină, dacă ar fi să luăm în considerare frecvenţa cu care locuitorii din mediul rural trec pragul posturilor de poliţie cu câte o jalbă în mână, prin care să reclame că au fost bătuţi, jefuiţi sau supuşi unor acte de violenţă sexuală. Peste 7.800 de reclamaţii au ajuns la poliţie în cursul anului trecut, cu 500 mai multe decât în 2015, creşterea fiind determinată, în mare, de înmulţirea actelor de violenţă.

Sătenii s-au bătut mult şi, în multe cazuri, au încercat, dacă nu chiar au reuşit, să îşi ia vieţile. Per total, numărul infracţiunilor contra vieţii a crescut cu peste 50 de procente, tentativele de omor şi loviturile cauzatoare de moarte având cele mai spectaculoase "evoluţii".

Nici de la tâlhării nu s-au dat în lături gălăţenii de la ţară, 42 de astfel de fapte fiind raportate în mediul rural, iar în ceea ce priveşte violurile, 57 de reclamaţii în 2016, faţă de 37, în 2015, au ajuns la autorităţi, aşteptând să fie soluţionate.

În privinţa "tradiţionalei" chelfăneli pe uliţă sau la birt, aceasta a fost din plin prezentă în satele gălăţene, unde s-au contabilizat, în 2016, 2.300 de incidente.

În contrast cu violenţa, sătenii s-au arătat mai puţini interesaţi de capra vecinului. În traducere, ori s-a furat mai puţin în 2016, ori păgubiţii au renunţat să se plângă la poliţie şi astfel faptele nu au ajuns în evidenţe. Doar furturile de pe câmp au crescut, 92 de astfel de reclamaţii fiind depuse în cursul anului trecut, din totalul de 1.800 de sesizări de furt înregistrate în mediul rural, la nivelul întregului judeţ.

Citit 1498 ori Ultima modificare Joi, 01 Iunie 2017 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.