Nesimţire şi indolenţă: în urma lor, potopul

Nesimţire şi indolenţă: în urma lor, potopul
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Se plâng că sunt ignoraţi de autorităţi şi că nu trăiesc într-un oraş curat şi civilizat, dar mulţi dintre cei care contestă vehement calitatea vieţii pe care o duc nu dau nici doi bani pe mediul în care trăiesc şi fac prăpăd în locurile prin care trec. Duminică dimineaţă, pe Faleza Superioară, în zona parcului Viva, spaţiul verde din apropierea băncilor era sufocat de ambalaje de tot felul şi transformat în gropi improvizate de gunoi de către cei care petrecuseră noaptea în aer liber.

Un cititor pasionat de mişcare a surprins în câteva fotografii imaginea dezolantă de la malul Dunării, cel mai iubit loc de promenadă al gălăţenilor, şi ni le-a transmis, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la indolenţa şi lipsa de bun simţ a unora dintre noi. "Merg des cu bicicleta pe Faleză şi nu de puţine ori întâlnesc situaţii de acest fel, create de "cetăţenii" noştri", ne-a spus bărbatul.

Potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii Poliţiei Locale Galaţi, poliţiştii locali au aplicat, de la începutul acestui an, 444 de sancţiuni contravenţionale, în sumă 16.615 lei celor care au mâncat seminţe pe domeniul public, au aruncat ambalaje la voia întâmplării sau au deteriorat materialul dendrofloricol. În weekendul care s-a încheiat, au fost date şase astfel de sancţiuni.

 

 

Citit 17736 ori Ultima modificare Marți, 11 Iulie 2017 12:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.