Rechizitele gratuite vin mai târziu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii din familiile cu venituri mici şi foarte mici vor primi rechizite gratuite şi în acest an şcolar, chiar dacă acestea vor ajunge pe băncile copiilor mai târziu decât de obicei. Ministerul a emis târziu confirmarea că acest program social va continua. Ca urmare, inspectoratele şcolare nu au achiziţionat încă niciun pachet de rechizite.

Vestea bună este că ministerul nu a modificat în minus conţinutul unui asemenea pachet. Elevii de clasele I-VIII vor primi, în funcţie de nivelul de studiu, caiete, stilouri, creioane, acuarele, truse de specialitate sau chiar ghiozdan, în valoare de 25 de lei, în cazul ciclului primar, respectiv, 30 de lei, la gimnaziu.

În anul şcolar trecut, peste 20.000 de elevi gălăţeni au folosit rechizite cumpărate din banii statului.

„Cred că şcolile vor primi mai multe cereri decât anul trecut, mai ales că în vară s-au întors multe familii din străinătate. Totuşi, nu ne aşteptăm chiar la dublarea solicitărilor”, ne-a precizat inspectorul şcolar general adjunct Laura Marin.

Pentru ca elevul să primească un set de rechizite, părintele sau tutorele legal va depune, în prima săptămână de cursuri, la unitatea şcolară la care este înscris copilul, o cerere însoţită de toate actele doveditoare privind venitul net lunar pe membru de familie realizat în luna iulie 2009.

Acest venit pe membru de familie nu trebuie să depăşească însă jumătate din cuantumul salariului de bază minim brut pe ţară,  adică nu trebuie să fie mai mare de 300 de lei.

Citit 572 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.