Promovaţi - mai puţin de jumătate, la bacalaureat

Promovaţi - mai puţin de jumătate, la bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 48,08 la sută dintre elevi au luat medie peste 6.00 * 129 au picat examenul „la mustaţă” * Cea mai mare medie - 8.80 * Cei mai mulţi eliminaţi - la Tecuci *

Dintre cei 2.421 de elevi care s-au prezentat la a doua sesiune de bacalaureat, doar 1.164 au reuşit să promoveze, ceea ce înseamnă un procent de 48,08 la sută, ceva mai mare decât cel de anul trecut, înregistrat în august.

Însă procentul de acum este mult mai mic decât cel din prima sesiune de anul acesta – 60 la sută – când Galaţiul s-a clasat pe unul dintre ultimele locuri în ierarhia pe judeţe.

Inspectoarea general-adjunctă Laura Marin susţine că rezultatele sunt normale pentru un examen de bacalaureat care s-a desfăşurat corect. Printre cei care au picat examenul se numără 129 de nefericiţi care, deşi au reuşit să ia peste 5.00 la toate probele, nu au avut cel puţin media 6.00.

La Tudor Vladimirescu - iar jale

Dintre cei 18 absolvenţi de anul acesta de la Grupul Şcolar din Tudor Vladimirescu, au reuşit să promoveze doar 4 candidaţi, în cele din urmă, unul în prima sesiune şi 3 în a doua.

Nici Grupul Şcolar „Ov. Caledoniu” din Tecuci nu stă foarte bine la acest capitol. Dintre cei 34 de candidaţi la „şansa a doua” a bacalaureatului, doar şapte au fost admişi.

Şi rezultatele de la Colegiul de Alimentaţie Publică „Elena Doamna” sunt destul de slabe. Dintre cei 120 de elevi care s-au prezentat la examen, doar 33 au promovat.

Promovabilitate sub media pe judeţ au obţinut şi cei de la Energetic, Auto, Tg. Bujor, Traian, Industrial Tecuci. Ciudat este că şi la Colegiul Economic, dintre cei 49 de candidaţi din a doua sesiune, doar 18 au luat examenul. Restul de 31 au fost „victime” (cu vreo două excepţii) ale matematicii, disciplina care a făcut cele mai multe ravagii.

Cea mai mare medie - 8.80

Cea mai mare medie obţinută la bacalaureatul din august este 8.80, la Liceul „Spiru Haret” din Tecuci. Mediile peste 8 au fost în această sesiune destul de puţine, cum era de aşteptat. Doar 51 de elevi ( adică 4 la sută) au luat între 8.00-8.80. Peste 60 la sută dintre cei care au promovat au obţinut note între 6.00 – 6.99.

La eliminaţi, Tecuciul e fruntea

După afişarea listelor pe site-ul Ministerului Educaţiei, am aflat şi de unde sunt elevii eliminaţi, lucru ţinut în mare taină de reprezentanţii ISJ. Cei mai mulţi sunt din Tecuci: dintre cei 13, cât s-au înregistrat în total, 9 au fost din oraşul respectiv. 

Tot vineri, până la ora 20.00, candidaţii nemulţumiţi de note au depus contestaţii la cele şase centre de bacalaureat. Rezultatele finale se vor afişa joi, 3 septembrie.

Comentariu foto: La unele licee, listele erau înroşite de atâţia candidaţi picaţi

Citit 757 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.