S-a dublat valoarea AMENZILOR date de poliţiştii locali

S-a dublat valoarea AMENZILOR date de poliţiştii locali
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Conducerea Poliţiei Locale Galaţi a făcut o primă evaluare a angajaţilor şi a activităţii acestora pentru primul semestru al anului 2017. „Săptămâna trecută, toate structurile operative din cadrul Poliţiei Locale Galaţi, dar şi cele de suport, au trecut printr-un proces de evaluare pe criterii de performanţă, iar rezultatele sunt bune şi foarte bune. Există un număr redus de poliţişti locali, cam 10 la număr, agenţi care nu s-au ridicat la standardele impuse la nivelul Poliţiei Locale Galaţi. În luna septembrie se va face o nouă evaluare, când sperăm să depăşească situaţia în care se află şi cei menţionaţi. Trebuie precizat faptul că, comparativ cu primele şase luni ale anului trecut, în primul semestru din 2017, la nivelul Poliţiei Locale Galaţi se constată o creştere cu 60 la sută a numărului de contravenţii, o majorare cu 20 la sută la infracţiuni, iar valoarea amenzilor date s-a dublat”, ne-a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Conform evaluării, pe componenta de Ordine Publică, de la începutul anului, poliţiştii celor cinci Secţii au aplicat 4.505 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depăşind 466.000 de lei. De asemenea, pentru perioada analizată, poliţiştii locali de la ordine publică, au constatat în flagrant 66 de infracţiuni.

Peste 2.000 de şoferi sancţionaţi

Totodată, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Siguranţă Rutieră, au constatat şi aplicat 2.275 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 590.000 de lei. Angajaţii acestui serviciu au constatat în flagrant şase infracţiuni.

Referitor la situaţia înregistrată la Serviciul Intervenţie Rapidă şi Control Acces, în primele şase luni ale anului 2017, poliţiştii locali au aplicat 42 de sancţiuni, în valoare de peste 10.000 de lei. De asemenea, pentru perioada analizată, pe linia constatării faptelor cu caracter penal, poliţiştii locali din cadrul acestui serviciu au înregistrat un număr de 40 de infracţiuni.

Cumulat, de la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii locali din cadrul Serviciilor Control Activităţi Comerciale, de Protecţie a Mediului şi Disciplina în construcţii au aplicat 1.236 de contravenţii, valoarea acestora atingând suma de 500.000 de lei.

De precizat că, de la începutul anului, la Dispeceratul Poliţiei Locale Galaţi au fost primite 1.266 de sesizări telefonice. În total, valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 1,5 milioane de lei.

Citit 1442 ori Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2017 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.