A scăzut numărul incendiilor, a crescut numărul intervenţiilor SMURD

A scăzut numărul incendiilor, a crescut numărul intervenţiilor SMURD
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cadrul unei conferinţe de presă, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a judeţeului Galaţi, colonelul Ion Toma, a prezentat bilanţul pe primele şase luni ale acestui an.

Astfel, conform datelor prezentate, la nivelul ISU Galaţi a scăzut, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul incendiilor, asta şi datorită faptului că nu au mai fost multe incendii de vegetaţie, dar a crescut numărul intervenţiilor celor de la SMURD. „În  semestrul I al anului 2017, Dispeceratul ISU Galaţi a fost solicitat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă în 13.860 de situaţii, în medie de 76,5 de apeluri pe zi. Numărul situaţiilor de urgenţă pentru care unitatea noastră a intervenit este de 6.503, media intervenţiilor fiind de 35,9 acţiuni de intervenţie/zi”, se arată în bilanţ.

Salvatorii gălăţeni au intervenit la 260 de incendii, 35 de arderi de vegetaţie uscată, două acţiuni de descarcerare, 74 de acţiuni de asistenţă persoane, 16 salvări de animale, 14 cazuri de asigurare/supraveghere a zonei de producere a situaţiilor de urgenţă, 2.108 activităţi de recunoaştere în teren, dar şi la 175 de altfel de situaţii de urgenţă. De asemenea, s-a acordat asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat în 3.682 de cazuri. Au fost înregistrate şi 50 de deplasări fără intervenţii, 35 de acţiuni la care pompierii s-au întors din drum, dar şi 18 alarme false.

„În toate aceste acţiuni au fost salvate 102 persoane (92 adulţi şi zece copii) şi bunuri în valoare de 20.607.100 de lei. Din păcate, pe timpul situaţiilor de urgenţă gestionate, au fost înregistrate şi victime, respectiv 27 de persoane decedate şi 33 de persoane rănite”, se mai arată în bilanţ.

Pe lângă intervenţii, pompierii gălăţeni au participat şi la diferite exerciţii, printre care şi Exerciţiul naţional de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă - PROCIV 2017. Astfel, la nivelul judeţului Galaţi au fost verificate, prin acţionarea fizică, sirenele de alarmare publică, în total fiind verificate 221 de sirene. „Exerciţiul s-a desfăşurat în condiţii bune. Astfel, începând de luna aceasta, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10,00 - 11,00, se vor organiza antrenamente şi exerciţii pentru verificarea sirenelor. Aceste acţiuni vor fi corelate cu exerciţiile de alarmare bilunare, pe care le desfăşurăm la nivelul inspectoratului”, ne-a declarat col.  Ion Toma, comandantul  ISU Galaţi.

Acţiunile de alarmare vor fi anunţate din timp, astfel încât gălăţenii să nu intre în panică.

Citit 2994 ori Ultima modificare Miercuri, 02 August 2017 14:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.