Noi reacţii în Sănătate la legea salarizării unice

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Legea salarizării unice în sistemul sanitar naşte din nou reacţii negative în rândul sindicaliştilor. Comitetul Director al Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” a emis un comunicat în acest sens.

„Considerăm că forma Legii unice de salarizare arată modul în care societatea românească reuşeşte să-şi ierarhizeze valorile. Dacă la apogeul carierei sale un medic primar dintr-un spital de urgenţă nu reuşeşte să ajungă la jumătatea grilei de salarizare dintr-un stat înseamnă că acel stat nu este interesat de soarta sănătăţii”.

„Sănătatea şi învăţământul rămân codaşele sistemului de salarizare, în timp ce cei „mai egali” au fost înghesuiţi la vârful grilei. Singura reuşită majoră a acestor săptămâni de negocieri o reprezintă reducerea grilei la 12 trepte, fapt ce atenuează un pic din inechităţi prin aceea că va lua cândva de la cei care au primit mai mult”, se arată în comunicat.

Sindicaliştii solicită Guvernului să accepte propunerile lor „pentru a remedia în ultima clipă câteva din inechităţile majore faţă de personalul medical şi de toţi salariaţii din sistemul sanitar”.

„Chiar dacă, din grijă faţă de viaţa şi sănătatea pacienţilor, n-am închis spitalele pentru a forţa mâna Guvernului să ne situeze la vârful ierarhiei, asta nu înseamnă că nu merităm să fim trataţi cu mai multă consideraţie şi să beneficiem de o meritată poziţionare la mijlocul acestei ierarhii. Sperăm ca Guvernul să nu ne lase drept ultime soluţii ieşirea în stradă şi greva”, se mai spune în comunicatul citat.

Citit 660 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.