Campanie de informare privind sănătatea auzului

Campanie de informare privind sănătatea auzului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Surdităţii, celebrată pe 1 septembrie, compania Sonorom a organizat în Galaţi, Bucureşti şi Timişoara o acţiune de informare privind problemele auzului.

Cu acest prilej, gălăţenii au fost invitaţi să participe la întâlnirea organizată în foişorul din Grădina Publică, acolo unde specialiştii Sonorom au împărţit materiale educaţionale invitându-i pe trecători să-şi testeze gratuit auzul la cabinet în zilele de 7, 8 şi 9 septembrie.

Toţi cei prezenţi la eveniment au primit informaţii, sfaturi şi broşuri despre sunet, auz şi problemele legate de acestea, fiind îndemnaţi să meargă în mod regulat la un control medical şi să îi îndrume la rândul lor pe cei care ar putea avea deficienţe de auz. Iniţiativa Sonorom a atras atât persoane vârstnice cât şi copii de la Şcoala de Hipoacuzici „P.P. Neveanu”, veniţi împreună cu profesorul lor să se alăture campaniei.

„Nu mi-am testat auzul până acum, dar consider că această acţiune este una normală. Aşa ar trebui să fie. În toate ţările civilizate există deja o tradiţie privind testarea auzului, numai la noi nu. Se face sporadic”, a declarat  Eugen Marcu, unul dintre participanţii la eveniment.

„Românii sunt rezervaţi în a-şi pune proteză auditivă. Am avut o pacientă operată de otoscleroză bilateral şi chiar dacă i-am recomandat protezarea, mi-a mărturisit că nu s-a obişnuit cu gândul că are o infirmitate. I-am explicat că aşa cum ochelarii o ajută să vadă, la fel şi proteza o vă ajută să audă”, spune Mădălina Georgescu, medic primar orelist, încercând să scoată în evidenţă prejudecăţile care îi împiedică pe mulţi oameni care nu aud să ducă o viaţă normală.

La nivel global există peste 500 de milioane de oameni cu deficienţe auditive şi 15% din populaţia lumii suferă de o pierdere de auz, dintre care jumătate sunt purtătoare de proteze auditive. La nivel naţional nu există o statistică cu privire la numărul persoanelor cu hipoacuzie, dar se estimează că situaţia este similară celei din occident.

Campania „Porţi deschise la Sonorom” se va desfăşura la sediul cabinetului şi în lunile următoare, în zilele de 5, 6 şi 7, fiind aşteptate toate persoanele care vor să-şi verifice auzul. Testarea constă în realizarea unei audiograme şi interpretarea pe loc a rezultatelor.

Pacienţii care îşi cunosc deja problemele legate de auz sau cei care le vor depista ulterior pot apela oricând la serviciile Sonorom care oferă o gamă largă de proteze auditive, pentru toate buzunarele, cu preţuri ce pornesc de la 900 de lei (cost integral acoperit de CNAS) ajungând la 5.600 lei proteza.

Sonorom oferă de asemenea posibilitatea achiziţionării în rate a protezelor şi le acordă pacienţilor o perioadă de acomodare de cel puţin o săptămână. Aparatele achiziţionate au doi ani garanţie, beneficiind de service şi reglaje.

Compania este prezentă de 12 ani pe piaţa românească oferind alternative pacienţilor care au nevoie de proteze auditive prin intermediul celor zece cabinete amplasate în cele mai importante oraşe din ţară. Experienţa acestor ani recomandă cabinetele Sonorom şi echipele lor de specialişti, unde accentul se pune pe calitate, profesionalism şi seriozitate, indiferent dacă este vorba de dotări sau servicii.

Aceste principii au fost preluate de la compania daneză Widex, al cărei reprezentant exclusiv în România este Sonorom. Mai multe informaţii despre companie puteţi găsi accesând site-urile www.sonorom.ro şi www.widex.com.

Informaţii suplimentare privind campania „Porţi deschise la Sonorom” şi răspunsuri la întrebările dumneavoastră legate de sănătatea auzului le puteţi afla la sediul din Galaţi, str. Ion Creangă, bl. Egreta 2, sc.2, parter, ap. 12 sau la tel./fax: 0236/409105.

Citit 1496 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.