O gălăţeancă susţine că fiica ei a fost surmenată la locul de muncă

O gălăţeancă susţine că fiica ei a fost surmenată la locul de muncă
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Acuzaţii grave venite din partea unei gălăţence, mamă a unei fete de 16 ani. Femeia, Mariana Bucuţă, susţine că fiica ei a făcut practică la o societate comercială care are un restaurant situat pe malul Dunării, iar după ce a finalizat stadiul de practică a rămas să lucreze acolo.

Până aici, nimic în neregulă, doar că femeia afirmă că patronul o ţinea pe fiica ei, dar şi pe alte fete, câte 14 ore pe zi la locul de muncă. "Nu le lăsa nici să mănânce. Înţelegerea era pentru patru ore pe zi şi ar fi trebuit să îi dea 500 de lei, doar că stătea şi câte 14 ore şi a primit doar 300 de lei. Nu aveau niciun fel de contract.

Pe 15 august, fiicei mele i s-a făcut rău, a căzut din picioare şi s-a lovit la cap. În loc să mă anunţe, au dus-o la cumnata mea acasă şi au lăsat-o acolo. A doua zi mi-am dus fiica la spital. A stat internată la reanimare, i s-au făcut şi perfuzii, pentru că nu putea să mănânce din cauză că era prea slăbită”, ne-a povestit Mariana Bucuţă.

Femeia a depus plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi la Parchet şi speră să îşi găsească dreptatea. „Nu aveau niciun contract, nimic. Au vrut să îmi dea 5.000 de lei ca să ne împăcăm. Nu cred că erau daune morale pentru fiica mea, ci au vrut să mă prindă în cursă. Mi-au spus că dacă nu îmi retrag plângerile, o să o exmatriculeze pe fiica mea”, a completat femeia.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii restaurantului au negat acuzaţiile şi au afirmat că au făcut, la rândul lor, o plângere împotriva femeii.

Rămâne ca ITM Galaţi, care a demarat o anchetă în acest caz, să stabilească dacă sesizările femeii se adeveresc sau nu. „Orice sesizare primită este dată în lucru şi verificată de inspectorii noştri. Nu vă putem da informaţii despre sesizările primite la instituţia noastră”, ne-a declarat Carmen Corodeanu, purtătorul de cuvânt al ITM Galaţi, care a precizat şi faptul că anul acesta nu s-au făcut controale la unitatea respectivă.

De asemenea, în urma plângerii depuse atât de Mariana Bucuţă, cât şi de reprezentanţii restaurantului, procurorii vor încerca să facă lumină în acest caz.

Citit 12793 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2017 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.