O gălăţeancă susţine că fiica ei a fost surmenată la locul de muncă

O gălăţeancă susţine că fiica ei a fost surmenată la locul de muncă
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Acuzaţii grave venite din partea unei gălăţence, mamă a unei fete de 16 ani. Femeia, Mariana Bucuţă, susţine că fiica ei a făcut practică la o societate comercială care are un restaurant situat pe malul Dunării, iar după ce a finalizat stadiul de practică a rămas să lucreze acolo.

Până aici, nimic în neregulă, doar că femeia afirmă că patronul o ţinea pe fiica ei, dar şi pe alte fete, câte 14 ore pe zi la locul de muncă. "Nu le lăsa nici să mănânce. Înţelegerea era pentru patru ore pe zi şi ar fi trebuit să îi dea 500 de lei, doar că stătea şi câte 14 ore şi a primit doar 300 de lei. Nu aveau niciun fel de contract.
Pe 15 august, fiicei mele i s-a făcut rău, a căzut din picioare şi s-a lovit la cap. În loc să mă anunţe, au dus-o la cumnata mea acasă şi au lăsat-o acolo. A doua zi mi-am dus fiica la spital. A stat internată la reanimare, i s-au făcut şi perfuzii, pentru că nu putea să mănânce din cauză că era prea slăbită”, ne-a povestit Mariana Bucuţă.
Femeia a depus plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi la Parchet şi speră să îşi găsească dreptatea. „Nu aveau niciun contract, nimic. Au vrut să îmi dea 5.000 de lei ca să ne împăcăm. Nu cred că erau daune morale pentru fiica mea, ci au vrut să mă prindă în cursă. Mi-au spus că dacă nu îmi retrag plângerile, o să o exmatriculeze pe fiica mea”, a completat femeia.
Contactaţi telefonic, reprezentanţii restaurantului au negat acuzaţiile şi au afirmat că au făcut, la rândul lor, o plângere împotriva femeii.
Rămâne ca ITM Galaţi, care a demarat o anchetă în acest caz, să stabilească dacă sesizările femeii se adeveresc sau nu. „Orice sesizare primită este dată în lucru şi verificată de inspectorii noştri. Nu vă putem da informaţii despre sesizările primite la instituţia noastră”, ne-a declarat Carmen Corodeanu, purtătorul de cuvânt al ITM Galaţi, care a precizat şi faptul că anul acesta nu s-au făcut controale la unitatea respectivă.
De asemenea, în urma plângerii depuse atât de Mariana Bucuţă, cât şi de reprezentanţii restaurantului, procurorii vor încerca să facă lumină în acest caz.

Citit 12524 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2017 00:22

12 comentarii

 • postat de Strigoiul
  Marți, 29 August 2017 16:33
  Nu cumva soţul d-nei Avram e numit politic la instituţia pe care o conduce?
  De asta Poliţia, ANAF-ul sau ITM-ul ocoleşte anumite firme..?
  Jos MAFIA PSD-istă!
  0
  3
  Raportează
 • postat de lex et libris
  Marți, 29 August 2017 14:34
  politia si dna dorm!!!!?????nu e doar exploatare prin munca e abuz de functie,minorii primesc alocatii si alte drepturi banesti de la ajpis,intitutie pe care avram o reprezinta;avram profita de acesti copii pe care nu i plateste pt munca depusa pe dugheana lui de ponton;le zice ca le taie alocatia de stat,ii jigneste,si cine stie ce le mai face,avand in vedere ca se ocupa cu sex shopuri;avram trebuia ridicat si arestat pt 30 de zile pt abuz de functie si exploatare a minorilor;daca avram va continua sa fie in continuare director al unei institutii care acorda drepturile banesti copiilor si membru in comisia pentru protectia copilului inseamna ca dna doarme si nu se autosesizeaza;ce fel garanteaza avram interesul copiilor;nu se msi satura de furat si de inselat,legea e pt toti nu doar pt prosti;afara di institutiile publicr
  3
  26
  Raportează
 • postat de nicol
  Marți, 29 August 2017 11:05
  ITM-ul nu va face nimic nu sut de cat niste marionete ale angajatorilor. Degeaba faci plangere la ei pentru ca ei vad doar ce vor patronii sa vada .
  3
  33
  Raportează
 • postat de vader
  Marți, 29 August 2017 10:18
  punem pariu, dragilor, ca nimeni nu va fi nici vinovat si nici sanctionat?
  ca doar nu ne-am nascut ieri.....
  2
  52
  Raportează
 • postat de Teutonul
  Marți, 29 August 2017 09:53
  Vă e greu să spuneți despre ce bombă e vorba?
  2
  37
  Raportează
 • postat de Citizen_gl
  Marți, 29 August 2017 09:48
  Si se vor mai intampla multe astfel de abuzuri pana cand lumea (si aici ma refer la angajati) va intelege ca nu merita pentru nimic sa lucrezi la negru. Astfel se vor educa si patronii, ma rog...cei care rezista, in felul acesta vor ramane pe piata doar cei care merita.
  1
  37
  Raportează
 • postat de Raluca
  Marți, 29 August 2017 08:53
  Spune-ți restaurantul, ca sa nu pățească si alții la fel...ITM-ul sa isi facă treaba!
  3
  43
  Raportează
 • postat de Adrian
  Marți, 29 August 2017 08:49
  Cam in termenii astia se discuta sclavia moderna. Imi pare rau ca oamenii simpli nu inteleg acest lucru. Astfel ar refuza aceasta forma de bataie de joc. Multi au impresia ca sclavia s-a abolit. E o alta forma de evitare a formei de sclavie clasice. Da ok unii reusesc o casa si masina. Dar astea sunt iluzii. Nici nu realizeaza ca e prins in sistem. Cei care conduceau alti sclavi aveau un nivel de trai mai bun. In fine. Oamenii nici nu realizeaza ca sunt doar niste instrumente in atingerea scopurilor altor exploatatori. Da stim, nu avem ce face....din pacate.
  2
  35
  Raportează
 • postat de Sclavi
  Marți, 29 August 2017 08:36
  Alo ITM si ANAF se aude verificati carciumarii astia pentru ca exploateaza copii necopti si lucreaza si fara bon fiscal sau chitanta. Vedeti si pe Domneasca 52 - si acolo colcaie de nereguli.
  1
  39
  Raportează
 • postat de Marian
  Marți, 29 August 2017 07:37
  Patroana restaurantului (aflat pe un ponton plutitor de pe Faleza Dunării) , Crina Avram, soţia directorului Agenţiei Judeţeane pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Galaţi, Răzvan Avram, susţine însă că nimic din cele relatate de către mama fetei nu este adevărat.
  "Nu este nimic adevărat. Am făcut plângere penală la Parchet pentru şantaj, dar nu vă pot spune mai multe, fiind o anchetă în curs", a declarat patroana restaurantului pentru News.ro.
  5
  35
  Raportează
 • postat de Teach
  Marți, 29 August 2017 07:31
  Acum la sfarsit de sezon fac si ei controale. An de an carciumile de pe faleza are angajati la negru, copile credule ce spera la un banut de buzunar. La ce adaos comercial au, profitul dintr-o zi acopera salariile pentru toate angajatele si utilitatile
  3
  41
  Raportează
 • postat de george
  Marți, 29 August 2017 00:45
  Pe "patroana" o cheama Crina Avram, scrie si numele pe Digi24. Suntem burghezi, ce naiba ... avem bani, intimidam si dam in judecata.
  Ca sa stie Galatiul, ce tot va purtati cu manusi VL? Pe faleza, pe ponton.
  3
  48
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.