Reabilitări la Spitalul Judeţean

Reabilitări la Spitalul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cardiologia se mută la etajul I *

Consiliul Judeţului a aprobat o suplimentare de 19 miliarde de lei vechi la suma de 31 de miliarde, alocată de Ministerul Sănătăţii pentru reabilitarea Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. Detalii ne-a oferit directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Costinela Georgescu (foto).

„Secţia de Cardiologie se va muta de la etajul IX la etajul I şi vom avea 12 paturi de terapie intensivă coronarieni la parter, în spaţiul dezafectat de la Radiologie, cu ieşire la Unitatea de Primiri Urgenţe. Chirurgia Toracică va fi la  etajul IX. În plus, atât secţiei de Chirurgie Toracică, cât şi celei de Chirurgie Plastică le vor fi organizate circuite corespunzătoare, în saloane cu surse de oxigen şi guri de aspiraţie”.

„S-a stabilit de asemenea ca un lift să deservească în exclusivitate pacienţii din acestor două secţii. Vor intra într-un proces de reabilitare şi secţiile de Arşi, Chirurgie I, Chirurgie II, Urologie şi Ginecologie. Şi Ambulatoriul spitalului va fi reabilitat şi reorganizat”, a precizat dr. Georgescu.

„Spitalul va fi un adevărat şantier.  Vom avea nevoie de multă înţelegere din partea pacienţilor şi colegilor. Orice schimbare şi reorganizare  creează mulţumiri şi nemulţumiri, dar important este ca la sfârşitul acestor lucrări spitalul să aibă o alta faţă. Trebuie să înţelegem că şi spaţiile publice trebuie să fie utilizate cât mai eficient”, a conchis directorul DJSP.

Citit 919 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.