Liceul de Artă „D. Cuclin”, în furtuna retrocedărilor

Liceul de Artă „D. Cuclin”, în furtuna retrocedărilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De mai bine de trei ani de zile, conducerea Liceului de Artă „D. Cuclin” încearcă să finalizeze lucrările de mansardare a corpului nou şi realizarea unui teren de fotbal. Deşi fonduri li s-au alocat, alta a fost problema.

Tot de atâta timp, instituţia se luptă cu diverse persoane care au cerut să li se retrocedeze fie părţi din teren, fie corpuri de clădire. Lucruri despre care „Viaţa liberă” a mai scris în câteva rânduri.

„Ne-am lovit de un ghinion teribil. S-a făcut licitaţie pentru lucrări în valoare de 3,7 miliarde de lei vechi, totul părea să fie bine. Întâi au apărut procesele cu cei care au câştigat un corp vechi de clădire, acolo unde noi aveam o magazie. Apoi altcineva, din America, a cerut terenul de sub clădirea nouă”.

„Primăria a reuşit să-l convingă să accepte un schimb de terenuri în Bădălan. Pe la începutul lunii mai, anul acesta, Primăria avea deja titlu de proprietate pe respectivul teren, în urma schimbului. Am deschis iar discuţia despre mansardare şi despre terenul de sport. Mi s-a spus că expirase autorizaţia de construcţie, de trei ani de când ne tot luptăm cu procesele”.

„Până să obţin şi aceste hârtii, s-a trezit altcineva să ne dea în judecată. Doamna respectivă, Gheorghievici Petrica, nu are sorţi de izbândă, întrucât nu are niciun act care să dovedească faptul că a deţinut vreodată clădirea. A mai pierdut două procese, dar la începutul lui iunie s-a adresat altei instanţe. Cu siguranţă va pierde şi de data aceasta, dar ne amână nouă începerea lucrărilor până la finalizarea procesului”, spune supărat directorul Liceului de Artă, Ioan Tudor.   

Acesta susţine că mansardarea este posibil să demareze mai repede, dar liceul va continua măcar doi ani să nu aibă teren de sport, ceea ce nu este normal.

Citit 1645 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.