Sărbătoare la Biserica "Sfântul Vasile"

Sărbătoare la Biserica "Sfântul Vasile"

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Prima zi a noului an bisericesc a fost una specială pentru comunitatea creştină din parohia Sfântului Vasile cel Mare, în condiţiile în care biserica are şi hramul „Sfântul Dionisie Exiguul”. Acest sfânt este cel care a propus împărţirea istoriei în „înainte de Hristos” şi „după Hristos”, a fost canonizat în anul 2008. Slujba a fost oficiată de mai mulţi preoţi. La eveniment a luat parte şi a slujit şi Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian.
"Cu prilejul sărbătoriri hramului, parohia "Sf. Vasile cel Mare şi Sf. Dionisie Exiguul" a asigurat masa de prânz bătrânilor aflaţi în două instituţii de ocrotire socială, au fost acordate ajutoare financiare bolnavilor şi familiilor sărace aflate în evidenţele speciale ale parohiei şi au fost organizate cursuri de şah şi activităţi educative în cadrul unui club de lectură, pentru elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani. După Sfânta Liturghie, s-a oficiat slujba de Te Deum, pentru începutul noului an bisericesc, precum şi slujba de pomenire a ctitorilor adormiţi în Domnul. La final, toţi invitaţii, slujitori, credincioşi, tineri şi copiii, au fost invitaţi la agapa frăţească, pentru eveniment fiind pregătite peste 600 de pachete cu alimente", se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Citit 563 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2017 18:51

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.