Înălţarea Sfintei Cruci

Înălţarea Sfintei Cruci

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

La nici o săptămână de la Naşterea Maicii Domnului, pe 14 septembrie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Înălţarea Sfintei Cruci. Este cel mai vechi praznic închinat lemnului sfânt pe care Mântuitorul Iisus Hristos a fost răstignit.
Iniţiativa căutării crucilor i-a aparţinut împărătesei Elena, mama lui Constantin cel Mare, împăratul roman care a oficializat creştinismul în imperiu. În momentul în care s-au descoperit trei cruci, pe dealul Golgota, rămânea problema identificării crucii pe care fusese răstignit Hristos. Episcopul Macarie ar fi cerut să fie atinsă, pe rând, de lemnul fiecărei cruci, o femeie moartă. La atingerea celei de-a treia cruci, femeia ar fi înviat, iar crucea a fost înălţată în văzul tuturor.
Crucea s-ar fi aflat vreme de 14 ani în stăpânirea perşilor, pe la care romanii au recâştigat-o, aducând-o înapoi la Ierusalim.        

Citit 949 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2017 18:52

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.