Sucul obţinut din varză are efecte tonice, purificatoare, antiinflamatoare, fiind recomandat în mai mult de cincizeci de afecţiuni. Produsul se remarcă prin faptul că deblochează tranzitul intestinal, prin efectul de stimulare şi de normalizare a digestiei şi prin acţiunea sa anticancerigenă.
Diabeticii trebuie să bea jumătate de pahar de suc de varză dimineaţa şi la prânz. Acest remediu are efect de stabilizare a valorilor glicemiei atunci când este prea mare sau prea scăzută.
Sucul de varză este utilizat şi în procesul de slăbire. Pentru a slăbi rapid este indicat să se bea 200 mililitri de suc de varză şi 200 mililitri de suc de grapefruit. Se bea din acest amestec câte un pahar, cu 5-10 minute înaintea fiecărei mese.
Sucul are un puternic efect inhibitor al apetitului alimentar şi favorizează ajungerea rapidă la saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp.