Patricia Anamaria, o dansatoare cu ambiţii mari

Patricia Anamaria, o dansatoare cu ambiţii mari
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Patricia Anamaria Grozavu este o fată cu ambiţii mari, care a reuşit să-şi reprezinte cu succes oraşul natal la Festivalul Internaţional al Tinereţii, o competiţie dedicată tinerilor talentaţi din România, desfăşurată în perioada 28 august - 3 septembrie. Ea a participat cu un număr de dans şi unul de balet şi a reuşit să plece acasă cu premiul de excelenţă al competiţiei.

După cum am aflat chiar de la ea, face balet de la vârsta de 12 ani, însă primi paşi de dans i-a făcut când avea doar cinci ani. De atunci s-a antrenat continuu pentru pasiunea ei, despre care spune că o motivează constant. "Dansul şi muzica sunt modul meu de viaţă, ele mă definesc în evoluţia mea de artist."

Elevă în clasa a XII-a la Liceul "Mircea Eliade" din Galaţi, Patricia nu şi-a făcut planuri să părăsească Galaţiul după absolvire, ba, din contră, îşi doreşte să rămână şi să studieze pentru a deveni învăţătoare. Experienţa o are deja, de cinci luni ea fiind instructor de dans şi balet la Asociaţia Cultural-Sportivă "Dao Kan", unde iniţiază mai multe fete în aceste forme de dans.Tot ea concepe şi coregrafiile pentru elevele sale. Taxa de participare la cursurile oferite de Patricia este de 60 de lei, iar zilele în care se desfăşoară sunt sâmbăta şi duminica.

"Îmi doresc ca, de la anul, să începem să participăm la competiţii de profil, însă doar dacă grupa de fete pe care o am acum va fi pregătită pentru acest pas."

Cât despre planuri de viitor, Patricia are deja în vizor alte competiţii la care va participa, şi anume Festivalul International de Teatru, Muzica si Dans "Neghiniţă" de la Bacău, în perioada 27-29 octombrie, şi Concursul "D'AOR Grand Prix", care se va ţine la Buşteni, în luna decembrie a acestui an.

Realizările tinerei nu se opresc aici. Ea a mai colaborat în trecut cu asociaţia "Galaţi, oraşul meu" şi cu Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copii cu Autism, precum şi cu jurnalista şi scriitoarea Angela Baciu şi cu actorul Vlad Vasiliu. De asemenea, a luat parte la diferite evenimente culturale din oraş, în cadrul cărora a avut momente spectaculoase de dans.

Patricia nu îşi poate imagina un alt stil de viaţă decât cel de artist. Cu toate astea, a început să facă şi cursuri de karate, sport care o ajută să se menţină într-o stare fizică bună pentru dans.

Ea spune că sala de antrenament este cea de-a doua ei casă şi că este singurul loc în care îşi poate crea coregrafiile.

Motivul pentru care danseaza e simplu: vrea să vadă lumea zâmbind şi să ofere generaţiilor mici o nouă perspectivă, dar şi un model de urmat.

Citit 1680 ori Ultima modificare Vineri, 22 Septembrie 2017 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.