Gălăţenii au donat şi au alergat pentru autism

Gălăţenii au donat şi au alergat pentru autism
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Duminică, de la ora 09,00, iubitorii de sport s-au adunat pe faleza inferioară pentru a alerga pentru copii cu autism. Chiar dacă a fost o dimineaţă răcoroasă, gălăţenii doritori de o gură de aer proaspăt şi de mişcare s-au şi adunat la Start, fiind deja gata să alerge pentru o cauză nobilă. 

După încălzirea făcută alături de antrenorii de fitness de la "EliteGym" s-a dat startul competiţiei. Cei mai entuziasmaţi au fost, fireşte, cei mici care abia aşteptau să se întreacă pe cei 500 de metri alocaţii cursei copiilor.

Atmosfera a fost una deosebit de veselă şi de energică, în ciuda vremii închise şi a falezei destul de austere.  

Câştigătorul marelui trofeu al semimaratonului de 21 de kilometri a fost gălăţeanul Viorel Cătălin Răpiţeanu, cu numărul de concurs 31. Locul 1 la Cursa populară a fost obținut de Crăciun Ionuţ, la Cross a câştigat Macovei Zamfira, iar la Cursa copiilor, Dragomir Leonard.  Cel mai tânăr alergător a fost un copil în vârstă de cinci ani şi cel mai vârstnic un domn de 72 de ani. În urma evenimentului, s-au strâns 26.435 de lei, care vor fi folosiţi pentru “dezvoltarea asociaţiei şi iniţierea următorului proiect, "Căsuţa din poveste", un centru destinat copiilor cu autism şi copiilor tipici (n.r. - fraţii celor cu autism). Centrul îşi va deschide porţile în preajma Crăciunului.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia "Şi noi suntem copiii voştri" şi a avut ca scop conştientizarea autismului, fiind de altfel prima acţiune de acest gen pentru autism. 

Participanţii au putut alege dintre cele patru probe: semimaraton (21 km,  5 ture dus-întors până la Bariera Trecere Bac), cros (8,4 km), cursa populară (4,2 km) şi cursa copiilor (1 km, de la "Libertatea" până la Foişorul de lemn). 

Citit 1715 ori Ultima modificare Luni, 25 Septembrie 2017 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.