Zeci de asociaţii au spus ”pas” agentului termic în sistem centralizat

Zeci de asociaţii au spus ”pas” agentului termic în sistem centralizat
În mai puţin de 25 la sută dintre apartamente este aşteptată căldura
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Zeci de asociaţii de proprietari au refuzat să mai primească agent termic în sistem centralizat, iar multe altele din oraş au închis vanele pentru scări de bloc în care mai sunt doar unul, două sau trei apartamente branşate la sistemul public de termoficare. Asta pentru că, pe de o parte, cei încă racordaţi se tem de facturi mult prea mari, iar pe de altă parte, cei care au centrale termice pe gaz nu mai sunt dispuşi să plătească câteva zeci de lei în plus, în lunile de iarnă, cotă-parte din cheltuielile cu încălzirea spaţiilor comune.

Dacă în sezonul rece trecut, Calorgal furniza căldură şi apă caldă pentru peste 600 de asociaţii de proprietari, în iarna aceasta societatea de termoficare va mai alimenta cu agent termic aproximativ 580 de asociaţii. Conform reprezentanţilor societăţii, la data de 5 octombrie, Calorgal avea contracte cu 583 de asociaţii de proprietari, însă nu este exclus ca numărul acestora să mai scadă până la repornirea sistemului centralizat de termoficare.

În a doua jumătate a lunii septembrie, mai erau branşate la sistemul "păstorit" de autorităţi doar 23.456 de apartamente, din care aproximativ 3.000 de apartamente figurau ca fiind nelocuite. Asta înseamnă că mai puţin de 25 la sută din cele aproximativ 98.000 de apartamente ale municipiului Galaţi mai sunt conectate la reţelele de distribuţie a căldurii şi apei calde.

În paralel, autorităţile continuă să le ofere oamenilor ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru a se debranşa de la sistemul centralizat. Până ieri, fuseseră făcute plăţi către 4.812 dintre cei 7.364 de solicitanţi, ceea ce înseamnă că municipalitatea a cheltuit peste 14,5 milioane de lei pentru sistemele alternative pentru care au optat gălăţenii.

Citit 6366 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2017 02:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.