Directorii cu delegaţie, numiţi de Ministerul Educaţiei

Directorii cu delegaţie, numiţi de Ministerul Educaţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un ordin emis miercuri de ministrul Educaţiei schimbă total regulile de detaşare în funcţiile de inspectori şcolari şi de directori. Astfel, până la organizarea concursului, directorii vor fi numiţi, de acum înainte, prin ordin de ministru, la propunerea Consiliului de Administraţie al inspectoratelor şcolare, şi nu doar la decizia inspectoratelor şcolare.

Acelaşi ordin prevede că de la data intrării în vigoare, „încetează toate detaşările în interesul învăţământului pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi pentru funcţiile de îndrumare şi control din inspectoratele şcolare dispuse pentru anul şcolar 2009-2010 prin decizie a inspectorului şcolar general.”

Ca urmare, aproape jumătate din directorii şcolilor din Galaţi nu mai au o decizie valabilă de numire pe această funcţie.

La nivelul Galaţiului, 142 de directori, din care 22 sunt directori adjuncţi, au fost numiţi, până la 31 august, prin delegaţie. Este vorba despre 43 la sută din total funcţiilor de conducere ale şcolilor din judeţ.

Propunerile, trimise azi la minister

Membrii Consiliului de Administraţie al ISJ Galaţi, întruniţi joi după-amiază în şedinţă, au aprobat lista cu directorii şi inspectorii şcolari propuşi ministerului.

Astăzi, lista va fi trimisă  la minister, împreună cu date privind unitatea de învăţământ unde cei propuşi sunt titulari, gradul didactic şi vechimea în învăţământul preuniversitar, precum şi CV-urile persoanelor nominalizate, date solicitate prin ordinul emis săptămâna aceasta.

Reacţii

Ordinul ministrului a stârnit mai multe reacţii, mai ales din partea sindicaliştilor. Federaţia Educaţiei Naţionale cere demiterea ministrului Educaţiei, secretarul general al federaţiei, Constantin Ciosu, declarând că ordinul ar încălca „orice principiu al descentralizării şi al autonomiei” şi că ar fi o măsură de „epurare politică”.

Purtătorul de cuvânt al ISJ, Nicoleta Crânganu (foto), ne-a declarat că prin acest ordin „ministerul a revenit la reglementările anterioare privind numirea în funcţiile de inspectori şi directori, mai exact în funcţiile care nu au fost ocupate prin concurs, ci cu delegaţie până la 31 august”.

Citit 1834 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.