Ce se va întâmpla cu micii comercianţi moldoveni, daţi afară din piaţă?

Ce se va întâmpla cu micii comercianţi moldoveni, daţi afară din piaţă?
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Reprezentanţii la vârf ai Primăriei, Prefecturii, Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Poliţiei Locale se vor întâlni, în zilele următoare, pentru a căuta o soluţie cu privire la micii comercianţi de peste Prut, cărora le-a fost interzis accesul în Piaţa de gros, de pe Calea Prutului, iar acum îşi vând marfa în afara spaţiilor amenajate, pe trotuare. Anunţul a fost făcut, ieri, de către viceprimarul Sorin Enache, în şedinţa Comisiei de Dialog Social de la Prefectură. Subiectul a fost lansat în dezbatere de către Marian Filimon, preşedintele PIMM Galaţi, care a ţinut să tragă un semnal de alarmă cu privire la condiţiile vitrege în care moldovenii îşi comercializează marfa.

„Ţin să vă reamintesc faptul că în Republica Moldova există pesta porcină africană, iar în cazul apariţiei unui focar se eutanasiază toţi porcii pe o rază de zece kilometri. Dacă ar apărea aşa ceva la Galaţi, nu aş ezita să aplic legea. De aceea spun că este bine să luăm măsuri preventive, nu să ajungem să omorâm porcii”, a subliniat prefectul Gabriel Panaitescu.

La rândul său, viceprimarul Sorin Enache a explicat că „legea ne obligă să respectăm toate normele în vigoare, iar cetăţenii moldoveni nu au documente de provenienţă a mărfii, mai ales că ei declară la vamă că aceste mărfuri sunt pentru uz personal. Pentru a putea vinde în bune condiţii, condiţii legale, ar trebui amenajate în piaţă spaţii speciale”.

Citit 5126 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2017 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.