HOCHEI | Gălățenii, victorie importantă în fața Stelei
Foto: Strigătul de bucurie a lui Kolyada (Sonia Baciu)

HOCHEI | Gălățenii, victorie importantă în fața Stelei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Hocheiştii de la CSM Dunărea au câştigat, scor 9-6 (3-2, 3-1, 3-3), în faţa formaţiei Steaua, în al doilea meci din turul secund al sezonului regulat din Liga Naţională, acest rezultat consolindându-le poziţia a patra în clasament, calificabilă în playoff-ul competiţiei.

Scorul a fost deschis de gălăţeni, încă din primele minute de joc, prin Krajci, din pasa lui Andrei Butochnov, ca apoi oaspeţii să egaleze, în min. 5. Un prim moment de superioritate al celor de la CSM Dunărea a fost bine gestionat, Andrei Butochnov aducându-şi echipa în avantaj. Steaua a egalat, din nou, dar tot Dunărea a încheiat prima repriză, prin golul marcat de Mărcuş (pasă Irimia).

A doua repriză a fost dominată de gălăţeni, care, după golul de 3-3, primit în minutul 30, au reuşit să înscrie de trei ori la rând, prin Mărcuş, Kolyada şi Andrei Butochnov. Ultimul act a fost unul foarte intens. Mărcuş a înscris al treilea său gol, pentru 7-3, iar Kolyada a mărit diferenţa, astfel că, la 8-3, soarta jocului părea decisă. Însă, a urmat un moment de relaxare al gălăţenilor, care putea să îi coste. Pe parcursul a 13 minute, a urmat o serie de trei goluri consecutive pentru stelişti, care au venit de la 3-8 până la 6-8, scor la care oaspeţii au forţat şi chiar au avut câteva ocazii de face diferenţa minimă. Totuşi, cei de la Dunărea au gestionat bine ultimele minute, în care Steaua a forţat, scoţând portarul, iar Pal Zsombor a înscris în ultima secundă de joc, cu poarta goală.

"Mă bucur că am ajutat echipa şi că ne putem atinge ţelul, calificarea în play-off. Meciul de duminică a fost mai greu decât ne aşteptam. Mai sunt foarte multe meciuri, încă nu s-a terminat, dar prin această victorie suntem favoriţi. Publicul ne-a susţinut foarte mult, sperăm să fie alături de noi şi la Cupă", a spus Mărcuş, realizatorul unui hat-trick.

Antrenorul secund Vitalii Donika a spune că meciul a fost intens, iar victoria meritată, dar că de acum atenţia sa este îndreptată spre Cupă. "A fost un joc meci foarte intens, cu o miză importantă pentru noi. Am meritat această victorie. Ne vom lupta şi ne vom concentra foarte mult pentru "Cupa României". În campionat suntem aproape de play-off, mai avem un pas important de făcut, dar pentru asta trebuie să muncim continuu. În Cupă, meciul cu Ciucul pare să fie cel decisiv, ca o minifinală, aşa că ne pregătim în special pentru acel joc. Ciucul a câştigat ambele partide disputate la Galaţi (n.r. - cu 4-3, după un joc strâns), dar acum avem o altă structură în echipă şi probabil că acum fiecare dintre noi va trata meciul cu mai multă seriozitate şi va lupta", a declarat Donika.

Cu acest rezultat, CSM Dunărea a acumulat 32 de puncte, din 21 de jocuri, şi se află pe locul al treilea în clasament, în timp ce Steaua se află pe locul al cincilea, cu 24 de puncte (21 de meciuri). Până la finalul sezonului, gălăţenii mai au de disputat câte două meciuri cu Ciuc şi Progym, respectiv, cinci jocuri cu formaţia Corona Braşov (aflată acum pe locul al patrulea, cu 26 de puncte, din 14 partide).

Mai puţin de zece zile până la "Cupa României"

Săptămâna viitoare, la Galaţi va avea loc turneul "Cupei României", unde CSM Dunărea - deţinătoarea trofeului, se află în Grupa B, alături de Sportul Studenţesc şi SC Miercurea Ciuc. Programul de joc al echipei gălăţene este următorul: joi, 21 decembrie (ora 14,30), cu Sportul, iar vineri, 22 decembrie (ora 18,30), cu Ciucul. Pe 23 decembrie, vor avea loc cele două finale, cea mică de la ora 14,30 (între ocupantele locului secund din fiecare grupă), respectiv, cea mare, de la 18,30.

 

 

Citit 2121 ori Ultima modificare Marți, 12 Decembrie 2017 11:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.