Au înghiţit noroi pentru un punct. Oţelul a remizat la Hărman
Foto: SC Otelul

Au înghiţit noroi pentru un punct. Oţelul a remizat la Hărman
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În ultima etapă a turului din Liga a III-a, Oţelul a terminat la egalitate, scor 1-1, partida din deplasare cu AFC Hărman, condiţiile jalnice în care s-a aflat terenul nelăsând loc pentru prea multe noţiuni fotbalistice.

Cei de la AFC Hărman spuneau înaintea jocului că s-ar fi impus amânarea, pe bună dreptate. Acolo ninsese serios, au intrat joi cu un buldoexcvator să scoată zăpada, de ajuns pentru ca starea suprafaţei de joc să fie serios afectata. Apoi a şi plouat zdravăn, astfel că cele două echipe au fost nevoite să intre pe un teren transformat în mocirlă.

Cât încă noroiul nu fusese frământat ca la producţia de chirpici, Oţelul a deschis scorul, prin Bârlădeanu, în min. 5, apoi a urmat un fotbal al mingilor "bubuite". De parcă n-ar fi fost de ajuns un teren care anula calităţile tehnice, Oţelul a avut de luptat şi cu un arbitraj ostil, o decizie controversată ducând la golul egalizator, marcat în min. 40. "Faza a pornit de la un fault asupra lui Chiriac, dictat invers. Plus un penalty (n.r. - fault asupra lui Cârjan) pe care nu ni l-au dat, plus două galbene primite aiurea în primele opt minute. Chiar dacă nu sunt trei puncte, este un egal cât o victorie", a spus Adrian Sălăgeanu, mijlocaş defensiv şi în acest meci în echipa gălăţeană.

În repriza a doua terenul a fost şi mai rău, mai ales la poarta gălăţeană, transformându-se în calvar pentru fundaşii centrali Gâţă şi Ilie, puşi în postura de a-şi face treaba într-o zonă ca o cocină de porci. De altfel, portarul Udeanu şi-a făcut degajările din colţul careului mare, doar acolo găsind un loc în care să fie mai mic riscul de a aluneca.

Cei din Hărman au avut o ocazie mare de a trece în avantaj la o fază fixă, unul dintre gălăţeni respingând de pe linia porţii, pentru în ultimele 15 minute cei de la Oţelul să arate o implicare şi o condiţie fizică impecabile, în condiţiile terenului extrem de solicitant, cu care au ţinut jocul aproape numai în jumătatea adversă. Însă, nu au fost răsplătiţi cu golul victoriei, chiar dacă ar fi merit şi un penalti în minutul 83, la henţul cu care fundaşul stânga al gazdelor a devit un şut al lui Al. Vasile.

Antrenorul Alexandru Ciobanu a început meciului cu Udeanu - Al. Vasile, Gâţă, S. Ilie, Sevastian - Chiriac, Sălăgeanu - Bârlădeanu (cpt), Chebac, Bahnaşu - Cârjan. Au mai intrat Silvestre, Muscă şi Stoian.

"La pauză, vomita nămolul înghiţit"

Pe o reţea de socializare, a izbunit după meci o polemică aprinsă, pornită de la criticile unui presupus suporter, adresate în special atacantului George Cârjan, moment în care Adrian Sălăgeanu nu s-a mai abţinut şi a reacţionat. "Cârjan la pauză vomita nămolul înghițit în prima repriză, este un exemplu la antrenamente pentru oricare fotbalist din ţara asta şi vine superexperimentatul antrenor din subconştientul acestor "virtuali" să vorbească despre munca noasta în aşa hal", a răbufnit unul dintre campionii din 2011. Apoi, "Sălă" a încheiat cu o promisiune fermă: "La sfârşitul returului, Oţelul se va afla pe locul 1".

Lieştenii, tot egal

Cealaltă echipă gălăţeană din partea superioară a clasamentului, Sporting Lieşti, a terminat turul tot cu un rezultat de egalitate: 0-0 acasă, cu Bucovina Rădăuţi. Şi aici jocul a fost influenţat de starea terenului, îmbibat cu apă. Oaspeţii s-au văzut mai mult în prima parte, pentru ca după reluare Sporting să aibă trei mari ocazii, nefructificate de Sprânceană, Coman şi Blănaru. Antrenorul Ionuţ Niculcea a început cu Vădeanu - Stancu, Voicu, Manea, Filimon - Adamache, Munchiu - Iancu, Mihu, Zaharia - Ionuţ Constantinescu. Au mai intrat Blănaru, Sprânceană şi Coman.

Avântul Valea Mărului a deschis scorul (marcator Daniel Voicu) în partida din deplasare cu CSM Roman, dar a pierdut, scor 5-1 (2-1 la pauză). Avântul a jucat în formula: Chiriţescu - Dănăilă, Căldăraru, Antofe, Condrache - Anastasie, Voicu, Iacob, Marin - I. Cristian, A. Frunză. Au mai intrat Dodan, Bălan, Toma şi Popa.

Metalosport a pierdut la Tg. Secuiesc, cu 0-17! Pentru că nu mai sunt destui jucători la echipă, a intrat pe teren până şi preşedintele clubului gălăţean, Dorin Butunoiu, alături de fiul său.

În clasamentul Seriei I, Oţelul a coborât pe locul 4, cu două puncte mai puţin faţă de Aerostar Bacău şi cu unul în urma celor de la CSM Roman şi AFC Miercurea Ciuc. Sporting Lieşti este pe locul 6, iar Avântul Valea Mărului şi Metalosport, pe ultimele două poziţii.

Citit 4800 ori Ultima modificare Duminică, 03 Decembrie 2017 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.