Hochei. Patru pretendente pentru primul trofeu al sezonului

Hochei. Patru pretendente pentru primul trofeu al sezonului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cele şase echipe de seniori din hocheiul românesc vor începe astăzi lupta pentru primul trofeu intern al sezonului - "Cupa României", pe care CSM Dunărea l-a cucerit anul trecut, după o pauză de 29 de ani.

În urma clasărilor din sezonul trecut, cele şase echipe au fost repartizate astfel: în Grupa A, Corona Braşov, Progym Gheorgheni şi Steaua, în timp ce în Grupa B vor evolua formaţiile CSM Dunărea - deţinătoarea titlului, SC Miercurea Ciuc şi Sportul Studenţesc.

Actuala ediţie a Cupei va fi una foarte disputată, mai ales că în grupa gălăţenilor se află finalistele de anul trecut, astfel că meciul dintre Ciuc şi Dunărea poate fi cu uşurinţă considerat "finala" grupei. Dunărea şi-a adjudecat trofeul după un meci decis în prelungiri, în faţa Ciucului, după o revenire de senzaţie a gălăţenilor, de la 0-3 la 5-5, la terminarea timpului regulamentar de joc. Rusnak a fost cel care a înscris "golul de aur", în minutul 70.

Antrenorul formaţiei gălăţene, Cristian Munteanu, a apreciat că într-un campionat cu atât de puţine echipe, adversarele se cunosc foarte bine între ele, dar că oricând pot apărea surprize. "Echipele au venit foarte motivate la Galaţi, sigur că fiecare îşi face calcule, dar jocul de hochei este imprevizibil şi, de aceea, atât de spectaculos. Deşi deţinem titlul, plecăm cu şansa noastră la acest turneu şi sperăm să arătăm un hochei de calitate, să rămânem concentraţi, căci doar aşa putem obţine un rezultat bun. Jucăm acasă şi vrem să valorificăm acest avantaj, iar jucătorii noştri să dea tot ce pot pentru încântarea publicului", a declarat tehnicianul gălăţean.

Acesta a precizat că sunt câteva probleme de lot, dar că speră ca până la ora primului meci o parte dintre ele să fie remediate.

CSM Dunărea va juca primul său meci, joi, 21 decembrie (ora 14,30), cu Sportul Studenţesc, ''finala'' din cadrul grupei urmând să aibă loc vineri (ora 18,30), cu SC Miercurea Ciuc.

Celelalte partide se vor disputa astfel: astăzi, Sportul Studenţesc - SC Miercurea Ciuc (ora 14,30) şi Steaua - Corona Braşov (ora 18,30), joi, Progym Gheorgheni - Steaua (ora 18,30), vineri, Corona - Progym (ora 14,30).

Sâmbătă vor avea loc cele două finale, cea mică (de la ora 14,30, între formaţiile clasate pe locul 2 în grupe), iar cea mare, de la ora 18,30, între ocupantele primului loc din fiecare grupă.

Intrarea publicului este liberă.

 

Citit 1838 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2017 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.